реклама

реклама

Донецькі міліціонери не визнають своєї провини у загибелі Наталії Бородини, матері п'яти дітей

Донецькі міліціонери не визнають своєї провини у загибелі Наталії Бородини, матері п'яти дітей

За публічну образу до теперішнього начальника Державтоінспекції Черкаської області Михайла Халаджі позивається брат доярки, яку насмерть збив донецький міліціонер у 2009 році. Тоді Халаджі працював у главку Донецької міліції та принижуючи родину постраждалої – матері п’яти дітей – намагався відстояти «честь мундиру». Зараз у родичів загиблої доярки нові проблеми, про які повідомляє «Газета по-українськи».

У ніч з 8 на 9 червня до племінника голови Незалежної профспілки гірників Донбасу Миколи Волинка - Андрія Чернявського - увірвалися 5 чоловіків і побили хлопця.

"Добивають за те, що ми вимагаємо справедливого покарання для вбивць моєї сестри, і тих, хто на всю Україну очорняв мене, мого племінника і пам'ять загиблої Наталі. За це над нами чинять розправу ", - заявив Gazeta.ua Волинко.

Андрій сидів з товаришем у дворі, коли вломилися місцеві наркомани, один з них має родича в міліції.

"Двоє тримали Сергія і переконували не втручатися, а троє молотили Андрія. Один кричав: "Добивати його". Коли побиття побачила дружина Андрія, вона викликала міліцію. Йдучи, нападники обіцяли передушити всю сім'ю ", - продовжив Волинко.

У Андрія Чернявського в двох місцях зламана щелепа, перелом ребер і перелом крижової кістки.

"Ті, хто бив Андрія, вони відомі. Їх затримали, але вже на другий день відпустили. А вчора до Андрія з'явилися з міліції з пропозицією забрати заяву. Андрій при них набрав мене і капітан, який взяв трубку, не представився. Я сказав, що хочу, щоб винні сиділи у в'язниці, і запитав: "А чому ви не за потерпілого турбуєтеся, а за відморозків?", Але не отримав відповіді".

Чернявський є старшим сином покійної Наталії Бородині, рідної сестри Волинка.

1 вересня 2009 в селі Георгіївка Мар'їнського району автомашина ВАЗ 2107 збила 47-річну доярку Наталю Бородиня. За кермом "сімки" перебував місцевий опер Євген Криштопа. Мати п'ятьох дітей Бородиня померла 6 грудня 2009 року, так і не вийшовши з коми.

Працівники донецької міліції публічно звинуватили загиблу. Михайло Халаджі, заст. начальника управління кадрового забезпечення УМВС Донецької області, заявив, що жінка поверталася з роботи п'яна на велосипеді і порушила правила.

"Він обізвав мене судимим і сказав, що я вирішив попіаритися на горі, - нагадав Волинко про Халаджі. - А про Андрія сказав, що він рідну маму живцем закопає за ті 50 тисяч гривень відступних, які йому пропонували за це ДТП. До суду ця людина не прийшла ні разу, а тепер працює начальником ДАІ в Черкаській області".

Після того як Волинко подав до суду на Халаджі, той відмовився від своїх слів, але міліціонера викрили диктофонні записи журналістів, які фіксували образи на брифінгу.

Півтора року йдуть слухання за цивільними позовами про стягнення моральної шкоди, які подали до МВС Микола Волинко та Андрій Чернявський. Обидва вимагають по 50 тис. грн компенсації.

28-річний підсудний Криштопа продовжує працювати оперуповноваженим Мар'їнського відділу внутрішніх справ. Друга людина, яка була в машині, що збила велосипедистку, не проходить у справі навіть в якості свідка.

"Ці менти, які прийшли домовлятися від імені наркоманів, які побили Андрія, говорили:"Ні чорта у вас не вийде з Криштопою". Тому я думаю, що всі ці події взаємопов'язані ", - упевнений Волинко.

Процеси, в яких він змагається з МВС, штучно затягуються.

"Один з представників тієї сторони сказав:" Розумієш, якби наша честь була порушена, ми б вирішили за 2 тижні, але оскільки відповідь повинна тримати система, суд буде довгим. Я відповів, що терплячий, - говорить Волинко. - І готовий йти до кінця, хоча не сумніваюся, що ми живемо в ментовсько-бандитській державі ".

У потерпілого Андрія Чернявського троє своїх дітей. Крім того, під його опікою перебувають дві неповнолітні сестри, які залишилися сиротами після загибелі Наталії.

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Валерія 16.06.2011 10:54
Цитую Віктор Івашко:
А про Андрія сказав, що він рідну маму живцем закопає за ті 50 тисяч гривень відступних, які йому пропонували за це ДТП. До суду ця людина (Михайло Халаджі) не прийшла ні разу, а тепер працює начальником ДАІ в Черкаській області".
І ця людина займає таку високу посаду. Ганьба всьому керівництву МВС і губернатору Черкащини

Повністю підтримую Вас! ПОЗОРІЩЕ обласній владі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Віктор Івашко 15.06.2011 16:47
А про Андрія сказав, що він рідну маму живцем закопає за ті 50 тисяч гривень відступних, які йому пропонували за це ДТП. До суду ця людина (Михайло Халаджі) не прийшла ні разу, а тепер працює начальником ДАІ в Черкаській області".
І ця людина займає таку високу посаду. Ганьба всьому керівництву МВС і губернатору Черкащини
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 За правду... 15.06.2011 13:33
Хіба в нас не має не заплямованої людини як могла очолити це відомство (обл.ДАІ)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100