реклама

реклама

Міський голова Черкас Сергій Одарич вніс додаткових вісім правок до угоди про співпрацю, яку в понеділок підписали голови більшості фракцій.

Нагадаємо, що зазначеною угодою передбачалося формування виконавчого комітету у складі 13 осіб, серед яких п’ять чиновників, а решта – представники громадськості.

Міський голова Черкас Сергій Одарич на зборах голів депутатських груп і фракцій запропонував доповнити Угоду кількома пунктами.

Насамперед, пропонувалося замінити кандидатуру від «афганців». Замість Олександра Лісового у виконавчому комітеті працюватиме на громадських засадах Анатолій Рудьковський. Заміну кандидатури ініціювала сама ж Спілка афганців.

Другим пунктом Сергій Одарич запропонував збільшити кількість представників громадськості у виконкомі, додавши туди кандидатуру представника обласної організації чорнобильців. Однак додаткова кандидатура викликала супротив у секретаря міськради Олександра Радуцького і голови фракції «Батьківщина» Романа Дісканта. Було вирішено відкласти цей пункт і обговорити його у групах і фракціях.

– В угоді є пункт про реформування системи громадського транспорту. Пропоную його розширити. Доповнення стосуються створення єдиного муніципального оператора з перевезень. Перевага надаватиметься екологічному виду транспорту. Також пропоную доповнити підпунктом щодо контролю за дотриманням графіку руху транспорту, – зазначив Сергій Одарич.

Цей пункт не викликав заперечень у представників фракцій та груп. Також не було зауважень до доповнення, яке стосувалася наповнення міського бюджету, зокрема, щодо контролю сплати за землю та пайової участі. Не заперечували депутати і щодо ініціювання створення муніципальної міліції.

Сергій Одарич також запропонував доповнити угоду пунктом про затвердження містобудівних стандартів, які допоможуть зробити Черкаси комфортним містом.

Наступний пункт викликав зауваження. Міський голова запропонував заборонити поєднувати мандат депутата та чиновника.

Найбільше заперечень лунало з боку депутата міської ради Артура Савіна, який, до того ж, є керівником департаменту архітектури, містобудування та інспектування.

Разом із цим депутати підтримали доповнення Сергія Одарича щодо виведення муніципальної інспекції зі складу цього департаменту.

– Не може бути так, що один і той же підрозділ видає дозволи і контролює підприємців. Це є неправильним. Такі функції треба розвести, – зазначив Сергій Одарич.

На довивчення відправили депутати і пункт про об’єднання департаменту управління справами і департаменту організаційного забезпечення. Як пояснив міський голова, це доцільно зробити заради економії бюджетних коштів, адже ще два роки тому був лише один департамент, який об’єднував функції юридичного і організаційного підрозділів.

Сергій Одарич запропонував також визначити відповідальність політичних сил за ті кандидатури, які вони пропонують до складу виконкому, а також за ті напрямки роботи, які передбачені в угоді про співпрацю.

Наступне засідання узгоджувальної ради планується провести сьогодні о 16.00 в 206-му кабінеті міськради, нагадують у прес-службі Черкаського МВК.

реклама

Коментарі  

 
+5 #1 незнайка 12.11.2014 16:07
Хоть круть-верть хоть верть-круть а убытки горбюджета от нарушений закона при увольнении сотрудников возмещать придется!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100