реклама
Sucurity Police

реклама

Розробити схему «взаємопробачення» боргів, за допомогою якої «Черкасиводоканал» позбувся б фінансових претензій з боку «Азоту», було запропоновано під час сьогоднішнього засідання новоствореної комісії Черкаської міськради з вивчення питання можливості погашення заборгованості КП «Черкасиводоканал» перед ПАТ «Азот».

Таким чином можна буде розв’язати багаторічну проблему заборгованості «Черкасиводоканалу», що виникла через використання азотівських очисних споруд.

– Є постанова Кабміну, за якою в 2014 році місцевим бюджетам надається субвенція для погашення заборгованості, що виникла від різниці в тарифах, – пояснив журналістам секретар міської ради Олександр Радуцький, керівник комісії. – На цей час ми маємо заборгованість КП «Черкасиводоканал» перед ПАТ «Азот». У свою чергу, «Азот» має заборгованість перед ПАТ «Черкасиобленерго». «Черкасиводоканал» також має заборгованість перед «Черкасиобленерго». Але держава за рахунок того, що кілька років була різниця в тарифах, заборгувала уже 112 мільйонів гривень «Водоканалові». Тому за допомогою згаданої постанови ми можемо всі ці розрахунки «закрити» і вийти в нуль. Зараз мета комісії – запросити всі зацікавлені сторони сісти за круглий стіл і за допомогою облдержадміністрації це питання закрити.

Директор департаменту фінансової політики міськради Наталія Джуган також покладає великі надії на «взаємопробачення» боргів.

– Є постанова Кабінету Міністрів, яка чітко регламентує порядок проведення таких розрахунків, – розповіла Наталія Володимирівна в коментарі «Прочерку». – Це – не живі кошти, які виділялися б із держави на підприємства, а порядок так званих клірингових розрахунків, тобто кожна заборгованість у ланцюжку має бути погашена і зациклюватися на тому, щоб був погашений борг підприємства... На кожній стадії ланцюжка всі мають підтвердити суму заборгованості, яка утворилася.

Наталія Джуган зазначила, що, оскільки утворилася заборгованість держави перед «Черкасиводоканалом», цього року міська влада змогла провести кліринговий розрахунок уже на суму 700 тисяч. На 4 мільйони 400 тисяч підписано такий розрахунок з обленерго.

– У випадку з «Азотом» ми знаємо, що суд визнав, що «Водоканал» заборгував «Азоту» 39 мільйонів гривень. Якщо є такий борг, то ми можемо вишукати певний схемний розрахунок, щоб підприємство «Водоканал» розрахувалося з «Азотом», а «Азот» погасив свої борги або перед «Енергоринком», якщо вони в нього є, або перед «Нафтогазом», або перед державним бюджетом. Раніше у керівництва «Азоту» не було бажання проводити такі схемні розрахунки, воно наполягало на розрахунках винятково у грошовому вигляді. Зараз у «Азоту» ніби є бажання співпрацювати з містом, – наголосила Наталія Володимирівна, додавши, що нормативна база допускає таку схему лише до нового року.

На засіданні комісії вирішено на наступне засідання, яке відбудеться в середу, запросити керівництво «Черкасиобленерго», щоб обговорити участь цього підприємства у взаємозарахуванні боргів.

реклама

Коментарі  

 
+3 #11 Анекдот 22.11.2014 22:06
В некий городок приехал богатый турист.
Оставив в залог $100 хозяину гостиницы, он поднялся посмотреть комнаты отеля.
Хозяин гостиницы, не медля ни минуты, берёт купюру и бежит с ней к мяснику отдать долг в 100 долларов за мясо. Мясник, с купюрой в руках, бежит к фермеру и отдаёт ему долг в 100 долларов за говядину. Фермер отдаёт долг владельцу автомастерской, который записал за ним 100 баксов за ремонт машины.
Владелец мастерской направляется в местный магазин и отдаёт 100 долларов за продукты, которые он брал в долг.
Хозяин магазина бегом бежит к местной девочке "эскорт-сервис", которая из-за кризиса "обслуживала" его в долг. Девочка сразу идёт к хозяину гостиницы и отдаёт ему 100 баксов за комнаты, которые она снимала для клиентов, тоже в долг.
В этот момент обратно спускается турист и говорит, что не нашёл подходящей комнаты, забирает залог и уезжает.
Никто ничего не получил, но весь городок теперь живёт без долгов и с оптимизмом смотрит в будущее...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #10 Любов Майборода 22.11.2014 13:09
Учасники засідання запропонували конкретний шлях вирішення проблеми. Важливо, що питання обговорюють публічно. Бажаю успіху.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #9 Дід Трохим 22.11.2014 12:57
Класна схема. Нада буде попробувать об’яснить куму, шо поскольку я йому должен, а він должен Миколі, а Микола должен мені, то ніхто нікому нічого не должен. Ну боюсь, всьо кончиться грандіозним мордобоєм. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #8 Майдан 3 22.11.2014 11:27
Цитую Емануель:
Що це за Груповуху Радуцький організував. Один одному взаємозаліки тулять. Коли проводите подібні наради вішайте на двері табличку ХХХ - 18+. А то серед білого дня, та й ще в онлайні. Європа...

Цитую Калігула:
Я в шоці. Оце нрави. Охі Радуцицький.

:-) Монуєль та Калекула змагаються у конкурсі : Т.пій і ще т..піше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #7 Черкаси 22.11.2014 09:26
Це натуральна б...да сидить.Прокуратура цими м..хінаторами займатись збирається?АЗОТ мільярди Україні винен,водоканал державний,кабмі н має частину долгу списати з АЗОТ за рахунок погашеня боргу водоканалу,до чого тут тулити Ахмєтове обленерго?Ахмєт з Фірташем хочуть водоканал хапнути,це кінцева ціль мутки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Калігула 21.11.2014 23:16
Я в шоці. Оце нрави. Охі Радуцицький.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 Емануель 21.11.2014 23:12
Що це за Груповуху Радуцький організував. Один одному взаємозаліки тулять. Коли проводите подібні наради вішайте на двері табличку ХХХ - 18+. А то серед білого дня, та й ще в онлайні. Європа...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 федор принципиальный 21.11.2014 19:53
Прокурор оценил работу одарича,как мэра Черкасс,по минимуму-пять лет лесоповала,где он сейчас-скрывается,лечи тся,или уже за пределами Украины,скажите правду,откройте глаза тем,кто за него голосовал,кто городом керовал эти семь лет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 майдан 3 21.11.2014 19:03
Класична цивілізована схема. В часи першоі кризи уся промисловість так рятувалась. Чому Азот раніше не йшов на це - мабуть при Янике не було гарантій по активам Енергоринку або дуже великі проценти підписантам за прокрутку схеми.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 незнайка 21.11.2014 17:29
Телевизионный персонаж угрожал ВСЕХ НА НОЛЬ ПОМНОЖИТЬ Здесь вся кумпания собралась под мудрым руководством НА НОЛЬ ВЫХОДИТЬ Кто этим людям покажет табличку EXIT и с вещами на выход?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100