реклама

реклама

Із початку року платники Черкаської області перерахували 3252,6 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. У тому числі за шістнадцять банківських днів листопада надійшло 241,9 млн грн внеску. А загалом за поточний місяць очікується надходження понад 300 млн грн внеску.

Прогнозований темп росту єдиного внеску за січень-листопад поточного року становить 101,6%. Відповідно область має додаткові надходження для виплати пенсій і соціальних платежів в сумі 52 млн грн.

Водночас ті з роботодавців, які виплачують своїм працівникам зарплату, нижчу за мінімальну, на рівні мінімуму та значно нижчу за середній обласний рівень, свідомо занижують сплату податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування та військового збору.

Нагадаємо, наразі фіскальна служба області посилила міри боротьби із тіньовими доходами та зарплатами в «конвертах» і роботодавці вказаної категорії автоматично потрапляють під перевірки. Про це заявив начальник Головного управління  ДФС України у Черкаській області Володимир Коломієць.

За його словами, таке впровадження має заохотити власників підприємств та підприємців до ведення прозорої бухгалтерії та повної сплати податків із заробітної плати та єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування.

Загалом в Україні протягом 10 місяців поточного року забезпечено надходження єдиного внеску на загальну суму 149,3 млрд грн, індикативний показник виконано на 103,2% від запланованих. При цьому надходження єдиного внеску без врахування АР Крим та м. Севастополь за січень-жовтень 2014 року склали 147,7 млрд грн, що на 0,5 млрд грн більше, ніж за аналогічний період минулого року, інформують у перс-службі ДФС області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100