реклама

реклама

Сьогодні від жителів села Ліплява до Канівської пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення, що в полі знаходиться пелікан і потребує допомоги.

Замерзлого птаха, який вже не міг самостійно пересуватися, рятувальники забрали до канівського підрозділу, де його відігріли та нагодували.

Подальшу долю пернатого було вирішено за допомогою черкаського зоопарку, де погодилися прихистити екзотичного птаха.

Цього ж дня пелікана, який виявився самцем, передали орнітологам цього науково-просвітницького закладу.

За дивним збігом обставин, із-під села Сокирне до зоопарку нещодавно було доставлено самицю пелікана. Тож у наукових працівників зоопарку є сподівання, що з цих птахів, які з невідомих причин опинилися у несприятливій для їхнього виду місцевості, у подальшому вдасться створити пару, інформують у прес-службі ДСНС області.


реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Драбів`янка 27.11.2014 23:38
В тому, що пелікани з`явилися у нас на просторах Черкащини, не має дивини. В одному з сіл Драбівщини, зокрема в Кантакузівці, на ставу оселилися перед морозами 12 пеліканів. Вони добренно харчувалися місцевими карасиками. Коли один відлетів неподалік на поле, там копошився на ріллі, де його несподівано зігнали, на тому місці підстрибували 33 карасики розміром майже з долоню. Інтернет пише, що в своїй сумці він може тримати від 7 до 14 кг свіжоспійманої риби. Ось такі справи з пеліканами. Не дуже бажані гості на наших безрибних ставках.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100