реклама

реклама

Система народного контролю «Слово і Діло» оприлюднила результати моніторингу обіцянок міського голови Черкас Сергія Одарича. За останні 6 місяців у Сергія Одарича системою народного контролю зафіксовано 106 обіцянок. З них 40 обіцянок виконано та 49 є невиконаними. Крім того, є 17 обіцянок, які перебувають у процесі виконання. Про це сьогодні під час круглого столу в «Медіамайдані» на тему «6 місяців після повернення на посаду мера Черкас Сергія Одарича: перші результати, актуальні питання та проблеми» розповів керівник медіанапрямку системи народного контролю «Слово і Діло» Євген Заїка.

За його словами, на основі виконаних обіцянок рейтинг відповідальності у Сергія Одарича становить 38%. Водночас у підсумку невиконаних обіцянок рейтинг безвідповідальності становить 46%.

Більшість обіцянок (6), які перебувають у процесі виконання, стосується сфер будівництва та інфраструктури. Серед них – обіцянки будівництва міських очисних споруд, реконструкції об’їзних доріг, збільшення кількості переїздів через залізницю, багатоярусні паркінги тощо. На другому місці (4 обіцянки) – сфера благоустрою. По одній обіцянці зафіксовано у сфері регіонального розвитку і ЖКГ, економіки, фінансів і технологій.

Серед виконаних обіцянок на першому місці йде будівництво та інфраструктура, на другому – благоустрій, на третьому – культура, спорт і туризм.

Серед невиконаних обіцянок на першому місці також будівництво та інфраструктура, на другому – регіональний розвиток і ЖКГ, на третьому – медицина та охорона здоров’я.

У порівнянні з іншими міськими головами України, за кількістю обіцянок Сергій Одарич входить до ТОП-10 мерів за оцінками системи «Слово і Діло» (10 місце). 8-му сходинку у загальному рейтингу українських мерів він займає за показником виконаних обіцянок та 3-тє місце – за показником невиконаних обіцянок. У співвідношенні кількісного і якісного показників Сергій Одарич займає третю сходинку загального рейтингу мерів українських міст.

Разом з тим, юрист черкаського осередку Комітету виборців України Алла Юрковська переконана, що на кінець каденції міського голови значна частина обіцяного не буде виконана, тому що це просто неможливо.

– Ми зафіксували зокрема ті обіцянки, які він обіцяв у своїй передвиборчій програмі, а точніше у програмі Партії вільних демократів, яку він очолює. Ця програма має усі шанси десь на третину бути невиконаною, – зауважила представник КВУ. – Наприклад, там наобіцяно заасфальтувати всі без виключення тротуари, вулиці Черкас. Або обіцянка очистити нашу владу від прислужників режиму Януковича і Тулуба. Враховуючи, як у нас формувався виконком, відразу помітно, що це абсолютний популізм.

Водночас Сергій Одарич має обмежені можливості у виконанні своїх можливостей, адже його справи залежать від депутатського корпусу, у якому немає сталої більшості і є потужне опозиційне угрупування, зауважив голова ЧМГО «Демократичні перетворення України» Сергій Варич.

– Виборці голосували за Одарича, тому що не дуже вчитувалися у те, що він обіцяє. Його стратегія інша: він показує, що він зробив. Порівнюючи з попередніми мерами Черкас, він зробив більше і зміг якісно донести виборцям про виконані справи, – зазначив експерт.

За словами керівника проектів і програм Черкаської обласної благодійної фундації «Паритет» Сергія Слинька, важливим досягненням Сергія Одарича на посаді міського голови є виконання його обіцянки створити можливість для участі громадськості у прийнятті владних рішень. Це засвідчив поданий ним склад виконкому, до якого увійшли 7 представників громадськості. Ще одним досягненням міського голови є запровадження електронних консультацій з громадськістю: ця обіцянка наразі виконується.

Крім того, важливо враховувати і ті обіцянки, які перебувають в процесі виконання, але з тих інших причин не були виконані в оголошені терміни. «Якщо обіцянка виконується, нехай і несвоєчасно, це теж прогрес. Краще пізно, ніж ніколи», – переконаний голова Черкаської обласної організації «Громадянська мережа «ОПОРА» Микола Макуха.

Система громадського контролю «Слово і Діло» є діючою моніторинговою громадською ініціативою, вона працює з 2009 року. За фактом фіксації відповідних обіцянок система народного контролю здійснює моніторинг обіцянок щодо їх виконання або невиконання. Із рейтингами обіцянок політиків можна ознайомитися на сайті системи «Слово і Діло».

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 ЛВВ 28.11.2014 21:16
Те, що наведене в статті, є чиста арифметика: виконав чи не виконав. Ні слова про якість виконаних обіцянок. Можна вулицю відремонтувати погано і якісно, а плюсик все одно буде стояти навпроти обіцянки, що вона виконана. А для чого такий плюсик, коли морози взимку і весняні дощі за півроку перетворять ту дорогу в л...но, а обіцянка виконана і гроші списані. Для чого громадські об'єднання тратять час і займаються чистою арифметикою? Краще було б вийти на "відремонтовану" вулицю Піонерську і спитати: скільки коштував "ремонт", чому нема обіцяної ливнівки, яка товщина асфальту, скільки буде працювати дорога тощо. Тоді б від цього була користь громаді, а не просте додавання та віднімання.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Микола Сич 28.11.2014 20:42
Цікаво, а що там з цим показником у пана президента? Порошенко з Яценюком мабудь лідери по обіцянкам? Але як красиво обіцяють, я аж інколи плачу, бо вірю, а вірю бо дурний.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 думка 28.11.2014 17:35
варич завжди вміє наговорити сім мішків вовни, та чи вони повні?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Мошенець Дмитро 28.11.2014 17:29
Уважно прочитайте назву колонки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100