реклама

реклама

У Черкасах горів «Епіцентр». Саме під такою легендою 16 червня були проведені спільні пожежно-тактичні навчання на території будівельного-господарчого гіпермаркету «Епіцентр». Про це інформує прес-служба УМНС в Черкаській області. Об'єкт, торгова площа якого складає близько 20 тисяч квадратних метрів, реалізує товари господарчого споживання та будівельні матеріали. Згідно з тактичним задумом, пожежа виникла о 7-й годині ранку внаслідок короткого замкнення електропроводки системи вентиляції. Вогонь, що охопив стелажі із легкозаймистими фарбами та розчинниками, почав швидко розповсюджуватися на решту товарів. Через несправність систем димовидалення, їдкий дим миттєво заповнив приміщення магазину.

epi1

Загорання виявив охоронець магазину, який за телефоном «101» повідомив рятувальників. На момент прибуття перших пожежних підрозділів, вогонь встиг охопити площу у 90 квадратних метрів. Створилась загроза розповсюдження пожежі по торговому залу на суміжністелажі. Для проведення розвідки та гасіння умовної пожежі в умовах сильного задимлення було сформовано дві ланки газодимозахисників. Паралельно із проведенням евакуації постраждалих працівників підприємства, проводились роботи по захисту поблизу розташованих приміщень та складів із будівельними матеріалами. Була задіяна автодрабина з якої проводилися роботи, спрямовані на захист покрівлі «Епіцентру».

epi2
Загалом участь у навчаннях взяли 11 одиниць пожежної та спеціальної техніки та 40 рятувальників Черкаського гарнізону МНС. Завдяки вчасному оповіщенню, скоординованим діям керівництва об'єкту та Управління МНС, впродовж 30 хвилин, умовну пожежу в супермаркеті вдалося ліквідувати.
Підбиваючи підсумок навчань, заступник начальника Управління МНС В'ячеслав Гончар наголосив: «Чергові навчання стали гарною підготовкою та тренуванням, як для рятувальників, так і працівників «Епіцентру»».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100