реклама

реклама

Департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради нагадує власникам, орендарям та балансоутримувачам земельних ділянок про необхідність утримувати в належному стані об’єкти благоустрою, а також – прилеглу до їх будинку, установи чи організації територію.

Зокрема, необхідно до початку вегетаційного періоду (квітень - березень) провести заходи щодо боротьби з омелою на закріплених та прилеглих територіях. А саме: видалити гілля з омелою з метою недопущення розповсюдження та ураження здорових дерев.

Згідно з п.2 статей 17, 18 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» підприємства, установи, організації, власники, орендарі, балансоутримувачі зобов’язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою, їх елементи, що перебувають в їх користуванні, а також визначену правилами благоустрою прилеглу територію (в тому числі зелені насадження).

Відповідно до Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 № 105, Правилами благоустрою міста Черкаси, затверджених рішенням Черкаської міської ради від 11.11.2008 № 4-688, відповідальність за утримання зелених насаджень покладена на підприємства, установи, організації, власників, орендарів, балансоутримувачів.

Тож власникам, орендарям чи балансоутримувачам земельних ділянок необхідно до початку вегетаційного періоду (квітень - березень) провести заходи щодо боротьби з омелою на закріплених та прилеглих територіях. А саме: видалити гілля з омелою з метою недопущення розповсюдження та ураження здорових дерев. У разі, якщо дерева вражені омелою більше ніж на 60 %, необхідно отримати ордер (звернутися в Центр надання адміністративних послуг за адресою вул. Благовісна, 170, тел. 33-07-01) та провести видалення таких дерев.

Детальнішу інформацію можна дізнатись у відділі екології департаменту ЖКК Черкаської міської ради за тел. 45-23-81.

Про це інформує сайт МВК.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100