реклама

реклама

Учора голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко провела засідання оргкомітету з підготовки та відзначення 80-річчя від дня народження Василя Симоненка.


У засіданні взяв участь заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль.

До участі в обговоренні питань були запрошені керівники департаментів та управлінь облдержадміністрації, представники літературно-мистецького кола, члени конкурсної комісії з визначення переможців щорічного літературного конкурсу на здобуття Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка, знавці та дослідники його творчості, засоби масової інформації.

Спочатку присутні на нараді заслухали голову комісії з присудження премії імені Василя Симоненка Володимира Поліщука про визначення переможців у 2014 році.

Як зазначив Володимир Трохимович, нинішнього року на конкурс було подано значно більше творів, що вкотре підтверджує його високий престиж. Переможців визначено у двох номінаціях. У номінації «За кращу першу поетичну збірку» перемогу отримала автор  збірки поезій «Привези мені сонце» Ольга Прохорчук (м. Київ), а в номінації «За кращий художній твір» за збірку поезій «Мовизна» та роман «Війна і ми» переміг Сергій Пантюк (м. Київ).

Спеціально виготовлений нагрудний знак та премію вручать у січні – в день народження Василя Симоненка.

2015 рік на Черкащині оголосили роком Василя Симоненка. Щоб гідно вшанувати 80-річчя поета, заплановано провести низку заходів. Зокрема, організувати та провести у закладах культури і мистецтва, школах, бібліотеках, вищих навчальних закладах бесіди, лекції, семінари, виховні години, конференції, конкурси читців, виставки, спецвипуски, написання рефератів та експозиції тощо, присвячених ювілею поета.

Підтримано створення комунальним закладом «Обласна бібліотека для юнацтва імені Василя Симоненка» обласної ради блогу поета в Інтернеті, перейменування однієї з вулиць обласного центру на його честь, виготовлення погруддя для розміщення його в редакції газети «Черкаський край», в якій він колись працював.

На нараді обговорювалося питання щодо прискорення робіт з ремонту приміщення редакції, поновлення та поповнення експозицій меморіального комплексу-музею «Робочий кабінет Василя Симоненка», видання кращих творів його поезії і казок та інше.

Присутні на нараді визначилися з датою проведення традиційного літературного вечора. Було ухвалене рішення, що вшанування поета відбудеться 8 січня. Він складатиметься з двох частин. Під час урочистої виступлять знавці і дослідники творчості, будуть нагороджені переможці конкурсу. А в другій частині усі присутні зможуть переглянути виставу «Серед тиші і грому»  про життя і творчість Василя Симоненка, зазначають у відділі інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації Черкаської обласної ради.

Варто зазначити, що у Черкасах насправді вже є вулиця Симоненка. Просто вона - найкоротша в місті - 189 метрів завдовжки. До 1984 року називалася Театральною. Розташована поблизу  обласного театру. Сполучає бульв. Шевченка з вул. Гоголя. Тут чотири 4-поверхівки під номерами 1, 3, 5 і 7. Парних чисел немає. На першій від бульв. Шевченка є меморіальна дошка: "Ця вулиця названа іменем видатного українського радянського поета Василя Симоненка". У будинку є кілька магазинів, аптека, офіс нотаріуса. У сусідньому — агентство нерухомості, кафе, салон жіночої білизни тощо, писала ще у 2010 році "Газета по-українськи".

реклама

Коментарі  

 
-1 #6   17.12.2014 11:08
На жаль немає ніякої інформації від голови облради про те, чи планувала вона запросити самого шановного Петра на такі урочистості.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Чукча 17.12.2014 11:05
По статистическим данным число безработных в области увеличилось на 60%
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 * 17.12.2014 10:31
У нас вже є вул. Симоненка!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Дід Трохим 17.12.2014 10:17
Цитую цінитель:
хтось може пояснити, навіщо обласна влада влаштовує цей фарс? Вулиця ж вже є в Черкасах? Не краще більше зусиль кинути на музей, який насправді ледь жевріє і там сидить невідомо хто і невідомо в які дні той музей буває відкритий?

Якби обласна влада в ліце Коваленко знала, який це гемор - перейменувати вулицю за всіма правилами, вона б навіть не заїкалась, даби окончатєльно не виглядіть смішною. Ну, на її щастя, вона в цьому ділі не дуже обізнана, а потому і чеше шо в голову прийде. Між іншим, офіційно в Черкасах вулиці Небесної Сотні немає до сіх пор, а в документах рулить як раньше Лєнін. Ото б краще там до ума довели діло.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 цінитель 17.12.2014 09:50
хтось може пояснити, навіщо обласна влада влаштовує цей фарс? Вулиця ж вже є в Черкасах? Не краще більше зусиль кинути на музей, який насправді ледь жевріє і там сидить невідомо хто і невідомо в які дні той музей буває відкритий?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Микола 17.12.2014 09:25
Заходи по "вшануванню Симоненка" є чистим відмиванням грошей та друком пустопорожніх книжок В............. Такі чиновники довели поета до смерті, а тепер піаряться на його імені.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100