реклама
Sucurity Police

реклама

Ліки для здійснення антиретровірусної терапії ВІЛ-інфікованих залишилися тільки до березня. Що буде далі – невідомо.

Про це повідомили під час сьогоднішньої прес-конференції керівник проектів облорганізації Всеукраїнської мережі людей, які живуть із ВІЛ СНІД (ЛЖВ) Тамара Борисова та координатор проекту інституту розвитку суспільних інноваційн в Черкаській області Таісія Плахута.

Антиретровірусна терапія – це сучасний метод лікування ВІЛ-інфікованих, яка при регулярному застосуванні дозволяє тримати вірус під контролем. Інфіковані в цьому разі не хворіють на СНІД і не заражають інших.

Перерва в здійсненні антиретровірусної терапії призводить до того, що вірус поширюється, і зупинити цей процес може лише більш дорога та ефективна антиретровірусна терапія.

– До березня включно фінансування є. Що буде далі – невідомо, – заявила Тамара Борисова. – Вчасно закупити ліки уряд не зміг, тендери провалено. Місцеві бюджети зробити відповідні закупки не можуть через заборону Ююджетного кодексу. В аптеках такі ліки не продаються. Можна лише сподіватися, що за три місяці ситуацію якимось чином вдасться розв’язати.

Водночас, за словами Таісії Плахути, держава витрачає величезну кількість коштів на утримання неефективної мережі медичних закладів та соціальних служб.

– Соціальні служби не можуть чітко назвати кількість своїх клієнтів і значно дописують їх кількість. Реально їх ефективність ніхто не перевіряв, – переконана Таісія Плахута.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100