реклама

реклама

Реконструкція у Каневі ведеться за проектом соратниці Президента Лариси Скорик і є грубим викривленням ідей творця Меморіалу - архітектора Василя Кричевського

Реконструкція у Каневі ведеться за проектом соратниці Президента Лариси Скорик і є грубим викривленням ідей творця Меморіалу - архітектора Василя Кричевського

У понеділок, 9 серпня, керівник Черкащини Сергій Тулуб збирається зустрітися в Каневі з віце-прем’єр-міністром України Борисом Колесніковим, а також з заступником голови Адміністрації Президента Ганною Герман.

Про це голова Черкаської облдержадміністрації повідомив 6 серпня.

– Розглянемо хід реставраційних робіт і питання, які на сьогодні є резонансними і, може, вирішуються не так, як хотілося б. І скоригуємо наші дії, – сказав Сергій Борисович.

На запитання журналістів, як губернатор ставиться до того, що музей Шевченка повністю на свій лад реконструює Лариса Скорик, він зазначив, що час обговорення проектів реставрації вже пройшов. Разом з тим, Сергій Тулуб зізнався, що реставраційні роботи підганяє час.

– Пропонувалися різні проекти реставрації. Ми вирішили, нехай визначаються члени науково-методичної ради при Міністерстві культури, адже туди входять провідні фахівці. І це, мабуть, правильне рішення, бо перші півтора місяці моєї роботи через день йшли дискусії на цю тему, – говорить Сергій Борисович. – І ми нині просто виконуємо рішення цієї методичної ради. А те, що є інші думки з приводу проекту експозиції – це нормально, бо є інші митці. Але я не великий фахівець у цьому питанні. Я лише знаю, що треба швидко реставрувати музей, щоб він мав достойний вигляд і щоб його якнайшвидше могли відвідувати туристи.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100