реклама

реклама

КП «Черкасиводоканал» організував два наукові заходи за участі провідних фахівців підприємства, колег галузі, студентства та науковців.

Семінари охопили досить актуальну тематику: від якості питної води до охорони навколишнього природного середовища.

Так, на одному із семінарів говорили про сучасні технології очищення та контроль за якістю питної води, а також про державне регулювання водокористування.

Науковий захід зібрав головних інженерів, начальників лабораторій та технологів підприємств водопровідно-каналізаційного господарства Черкащини, екологів, школярів старших класів та студентів ВНЗ. Не оминули подію і провідні фахівці департаменту екології та природних ресурсів Черкаської ОДА, зокрема Альона Пономаренко.

Учасники семінару «Якість питної води та збереження водних ресурсів. Державне регулювання водокористування» заслухали доповіді головного технолога «Черкасиводоканалу» Олександра Гончаренка, начальника хіміко-бактеріологічної лабораторії питної води та хіміко-аналітичної лабораторії стічної води Тетяни Проценко. Начальник виробничого відділу Сергій Гапич розповів про проведену раніше модернізацію на підприємстві, що неабияк зацікавило колег із Черкащини.

У ході проведення семінару гості мали змогу ознайомитись з роботою хіміко-бактеріологічної лабораторії питної води та хіміко-аналітичної лабораторії стічної води КП «Черкасиводоканал».

Із особливостями технологічного процесу водопідготовки на Дніпровській водоочисній станції (ДВС) КП «Черкасиводоканал» усіх ознайомив головний технолог цеху ДВС Олександр Гончаренко.

КП «Черкасиводоканал» спільно з кафедрою екології та агробіології навчально-наукового інституту природничих наук Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького провели 23 грудня семінар «Охорона навколишнього природного середовища – проблеми Кременчуцького водосховища».

До участі у заході долучилися викладачі кафедри, студенти-екологи 2-4 курсів, магістранти. Завітали на семінар і доценти кафедри екології ЧДТУ. Активно обговорювали питання сучасного стану якості питної води та очищення технологічних вод. Свою доповідь із цього приводу представив інженер-технолог цеху ДВС КП «Черкасиводоканал» Петро Яцик.

Змістовними і досить актуальними виявились доповіді студентів кафедри екології та агробіології. Про «Мінливість структурно-функціональних показників деяких повітряно-водних макрофітів Кременчуцького водосховища» розповіла студентка М. Кравченко. А про «Оцінку якості питної води із джерел централізованого та децентралізованого водопостачання м. Черкаси методом фітоіндикації» доповіла студентка А. Молчанова.

Наостанок кандидат біологічних наук, доцент кафедри екології та агробіології Володимир Конограй окреслив проблеми Кременчуцького водосховища і ймовірні шляхи їх вирішення.

У межах заходів проведено анкетування студентської молоді та викладачів. Як у споживачів послуг водопостачання та водовідведення «Черкасиводоканал» цікавився, чи задоволені респонденти якістю питної води у місті, чи турбуються вони про екологічний стан Кременчуцького водосховища.

Значна частина опитаних хоч і не вживає воду з-під крана для пиття (40,43%), але цікавиться технологічним процесом підготовки питної води (77,78%). Водночас опитувані показали себе як свідомі черкащани: 95% погодились із тим, що необхідно дбати про Кременчуцьке водосховище, побудувавши очисні споруди для очищення промивних вод фільтрів. Понад 77% опитаних визнали цю проблему нагальною.

Під час анкетування учасники семінарів висловили свою думку щодо реконструкції головних каналізаційних колекторів Черкас, яку «Водоканал» плануює провести, освоївши кредит Світового банку. Нагадаємо, рішення щодо позики найближчим часом мають ухвалити депутати міськради.

Для 95% опитаних дуже важлива екологічна безпека міста, водночас 81% вважають, що аварії, які трапляються на каналізаційних мережах, суттєво впливають на стан довкілля міста. З тим, що реконструкція каналізаційних колекторів дозволить знизити ризик аварій та забруднення погодилось 75% учасників анкетування, зазначають у прес-службі КП «Черкасиводоканал».

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Zepter 25.12.2014 19:53
А от чи вживають воду з-під крана самі водоканалівці, особливо керівництво?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100