реклама
Sucurity Police

реклама

Учора із зони АТО повернулися смілянські священики Миколай Середич, Сергій Чукін та настоятель храму в селі Мліїв Городищенського району протоієрей Михайло Негер. Останній не лише активно допомагає бійцям АТО, але й використовує для поїздок у небезпечну зону власну автівку.

Священики черкаської єпархії УПЦ МПі вже втретє відвідують українських бійців, забезпечуючи їх теплими речами, ліками й продуктами харчування, йдеться на сайті єпархії.

Цього разу разом із гуманітарним вантажем, зібраним парафіянами Смілянського і Городищенського благочинь, батюшки привезли дитячі малюнки з різдвяними привітаннями та новорічну ялинку.


Особливу радість викликала зустріч із земляками-смілянами, котрі несуть службу у складі вогняних позиції та блокпостів АТО. Серед них був Ігор Гарниць, який запевнив, що сини Смілянщини гідно виконують свій священний обов'язок захисників Батьківщини.


Подорож священиків-волонтерів проходила через міста Дебальцеве та Артемівськ у безпосередній близькості лінії розділу, за яким знаходилися вже позиції сепаратистів.


– Звичайно, нас вразили масштаби руйнувань, які завдали сепаратисти, вдаючи обстрілів території, які знаходяться під контролем сил АТО, – розповів протоієрей Миколай Середич. – Багато приватних житлових будинків, мостів розтрощено вщент і не підлягають відновленню. Нам показали терикони копалень, звідки ведуться постійні артилерійські обстріли.


Поділилися батюшки й таким враженням: ставлення до священиків Української православної церкви, які перебувають у складі московського патріархату, неоднозначне. Напередодні тут були священики МП, які привезли гуманітарку, ретельно все фотографували нібито для висвітлення ситуації, але невдовзі після їх від'їзду саме по цій території було завдано масований удар системами залпового вогню «Град».

– Смішним здаються плітки, які нам доводиться чути, що нібито ми возимо нашу допомогу сепаратистам, – сказав протоієрей Сергій Чукін, парафія якого бере постійну участь у збиранні гуманітарного вантажу. – Звичайно, ми не рекламуємо те, що робимо для українських бійців, але обвинувачення в тому, що ми, мовляв, їздимо до сепаратистів, є абсолютно безпідставними й провокаційними. Ми були й залишаємося патріотами української держави й будемо надалі допомагати тим, хто її захищає у цей скрутний час випробувань.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100