реклама

реклама

Пожежа на буксирному судні, екіпаж у хвилях Дніпра, витік хімічно-небезпечної речовини, знешкодження боєприпасів, людина у завалах… Це не зйомки телевізійного бойовика, а тактико-спеціальне навчання, проведене черкаськими рятувальниками 23 червня на ВАТ «Черкаський річпорт».

У ході проведення комплексних навчань аварійно-рятувальні загони відпрацювали п’ять практичних етапів. Проводили, зокрема, пошуково-рятувальну операцію на воді, гасили пожежу на судні, ліквідовували розлив нафтопродуктів і витік хімічно-небезпечної речовини.

IMG_8978

Не менш вражаючим було обстеження піротехніками території порту і знешкодження знайдених на ній боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни. Також рятувальникам за допомогою собак вдалося серед завалів знайти потерпілого і надати йому невідкладну допомогу.

Обласне керівництво контролює хід надзвичайних навчань

Обласне керівництво контролює хід надзвичайних навчань

Контролювали проведення показового навчання губернатор області Сергій Тулуб, керівництво ОДА та облради, керівний склад цивільного захисту області, черговий персонал річпорту, особовий склад УМНС, працівники Черкаської обласної та міської комунальної аварійно-рятувальної служби, медпрацівники, патрульно-постова служба, Черкаська обласна санітарно-епідеміологічна станція тощо.

IMG_8971

Перевірило вище керівництво і якість спорудження військово-польових наметів, медичної ятки та пожежні і швидкі машини. Як зауважив очільник Черкащини Сергій Тулуб, черкаські рятувальники зможуть ліквідувати будь-яку аварійну ситуацію.

IMG_8981

У прес-службі МНС України у Черкаській області повідомляють, "проведення спеціальних навчань є досить актуальним. Оскільки на території області з початку року зареєстровано 966 надзвичайних подій, під час яких загинуло 153 особи і постраждали 197. Зафіксовано випадки епідемій (з діагнозом сальмонельоз), знешкоджено витік аміаку, 138 ДТП, 39 аварій техногенного характеру, 682 вибухонебезпечних предмети. «Щодо ситуації на водних об’єктах, то вона порівняно з минулим роком стабілізувалася. Проте вже в цьому році потонуло 32 людини, з яких троє дітей", - зазначають у прес-службі.

IMG_8992 

IMG_8998

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100