реклама

реклама

Під час перевірок 25-метрових бункерів для зберігання зерна співробітники УБОЗ виявили, що вони порожні. З метою маскування відсутності зерна, зловмисники зробили дерев’яну перегородку, на яку тонким шаром насипали зерно кукурудзи.

Черкаським УБОЗівцям вдалося викрити незаконну оборудку, яку задумали та «провернули» службові особи одного з товариств та «нагріли руки», використовуючи Аграрний фонд України. Зокрема, оперативниками встановлено, що у липні минулого року ці посадові особи уклали договір складського зберігання зерна із Аграрним фондом, відповідно до якого товариство зобов’язується отримати на зберігання зерно і в установлений термін повернути його державі. На перший погляд, нічого кримінального у намірах службовців немає. Вони отримали на тимчасове зберігання зерно кукурудзи в загальній кількості 15 тисяч тон на суму близько 30 млн. гривень та зберігали його у орендованих товариством складських приміщеннях одного із заводів в Христинівському районі. За свої послуги посадовці щомісячно отримували плату у 262 тисячі гривень.

Однак, як з’ясували співробітники УБОЗ, в ході проведення оперативних заходів та перевірок, що зерно на вказаних складах не зберігається, а службові особи товариства вводять в оману Аграрний фонд України, виписуючи фіктивні складські квитанції, які вносять в єдиний державний реєстр. Посадовці самовільно реалізували зерно та поклали до власних кишень немаленьку суму грошей, повідомляють у відділі зв’язків з громадськістю УМВС України в Черкаській області.

Зібрані черкаськими УБОЗівцями факти та докази стали переконливим аргументом для порушення Слідчим управлінням УМВС України в Черкаській області кримінальної справи щодо службових осіб товариства, які завдали державі збитків понад 30 млн. гривень. При цьому вони діяли за попередньою змовою і явно перевищували надані їм службові повноваження.

Наразі трьох учасників групи затримано. Відносно них порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбачено ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Нині проводиться комплекс оперативно-розшукових заходів по встановленню кінцевого пункту збуту викрадено зерна, яку було вивезено за межі України.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100