реклама

реклама

Даценко: Влада кожну акцію протесту блокує рішенням суду

Даценко: Влада кожну акцію протесту блокує рішенням суду

«Черкаська влада перелякана. Тому кожну акцію протесту опозиціонерів вона блокує рішенням суду», – зазначив координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко на прес-конференції, що відбулася після нереалізованого пікетування сесії Черкаської ОДА 24 червня.

За його словами, починаючи з 24 травня опозиціонери подали п’ять заявок на проведення протестних акцій.

І кожного разу міська влада «штампувала» позовні заяви. Щоправда, інколи вона за термінами не встигала, тому суд відхиляв її звернення. «Штамповка» таких заборон триває і далі. На території Черкас не діє Конституція, а діє право Тулуба – царя нашого. При цьому міськвиконком, правоохоронні органи і суди – єдиний механізм, – говорить пан Леонід. – Сьогоднішню акцію просто так заборонити не могли. Тому підключили Партію регіонів. Хоча заявку вони подали на день пізніше. Вважаю, що міська рада могла б не приймати це звернення. Оскільки на цей час і на це місце вже подано звернення, але вона приймається. Потім – технологія оскарження і владної партії, і УНП. Опозиція мала б бути задоволена, що і ПР не дозволили виставлять 16 наметів навколо адміністрації, але це просто політичні ігри, – додає він.

Керівництво області оглядає виставку-продаж виробів майстрів художніх промислів та декоративно-прикладного мистецтва у сквері за Будинком рад (фото - прес-служба обласної ради)

Керівництво області оглядає виставку-продаж виробів майстрів художніх промислів та декоративно-прикладного мистецтва у сквері за Будинком рад (фото - прес-служба обласної ради)

На засіданні Черкаського окружного адміністративного суду представники міськвиконкому аргументували своє оскарження, м’яко кажучи, сумнівними тезами. Так, зокрема, зазначали, що згідно з рішенням  міської ради щодо встановлення малих архітектурних форм агітаційні намети установлювати не правомірно. Хоча насправді це рішення стосується спорудження наметів і кіосків комерційного характеру. Крім того, стверджували, що проведення масових заходів «у час виконання підготовчих робіт щодо реконструкції благоустрою Соборної площі міста Черкаси може спричинити небезпеку для життя і здоров’я людей». Та тут виникає запитання: а коли це Соборна площа і сквер за ОДА стали називати одним і тим самим місцем? Посилалися позивачі також на те, що «відповідачі, які планують масові заходи, належать до різних політичних сил і можуть спричинити виникнення правопорушень та вчинення злочинів…»

– Рішення про відхилення протесту 24 червня вручили за годину до початку. Я так розумію, що це зробили спеціально: щоб ми на акцію вийшли, щоб і була можливість правоохоронцям арештовувати, штрафувати, залякувати опозиціонерів і відповідно всіх громадян, які могли б вийти на якусь акцію, – обурюється Леонід Даценко.

Виставкові стенди до Дня конституції опозиція оцінила як провокаційний фактор: «Влада чекала, що ми почнемо серед виставкових стендів ставити свої намети, гасла, підбурювати людей, і, як сатаністи, захочемо зруйнувати й тут спокій».

реклама

Коментарі  

 
+4 #4 Царь 25.06.2011 23:13
Зря ты, Льоняя, для меня
Мой народ -- моя родня.
Я без мыслей об народе
Не могу прожить и дня!..
Утром мажу бутерброд --
Сразу мысль: а как народ?
И икра не лезет в горло,
И компот не льется в рот!
Ночью встану у окна
И стою всю ночь без сна --
Все волнуюсь я за облась,
Как там, бедная, она?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Оксана 25.06.2011 21:50
Комедія! А може таки - трагедія... Влада прикрилася від мітингувальникі в працвниками культури.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Sirko 25.06.2011 18:39
Страх не дає їм спокійно спати, бо їхня влада тримається на грубій силі. Так не може тривати довго. І вже горять дачі керівників районів. Але це тільки початок...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 чиста правда 25.06.2011 13:28
Усе це робиться не перед добром для влади і вона це нутром чує
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100