реклама
Sucurity Police

реклама

Міський голова Черкас Сергій Одарич, роз’яснюючи журналістам, як наповнюватиме місцевий бюджет продаж підакцизних товарів (пального, алкоголю, пива, тютюну), згадав історію, через яку в нього почалися негаразди, які закінчилися кримінальними справами і зняттям з посади.

– Розкажу, як я літав у гвинтокрилі із тодішнім Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем. Коли в березні 2013 року ми летіли на Канів, то, користуючись тим, що сиділи поруч у гвинтокрилі і могли спокійно говорити, я причепився до Віктора Федоровича із своїм одвічним питанням. Ви ж знаєте: у мене є ідея-фікс мати хороше транспортне сполучення Черкас із Києвом, Дніпропетровськом, Кременчуком тощо. І цю ідею про будівництвом автобану я всюди, де можу, постійно лобіюю, – почав свою розповідь Сергій Олегович.

Сергій Одарич нагадав, що для будівництва вже зроблений проект, і в 2013 році мало би відбутися фінансування будівництва цієї дороги.

– Коли ми вилетіли з Черкас, то я Віктору Федоровичу нагадав, що проект є, а грошей в державному бюджеті не передбачено. Сказав: «Давайте передбачимо, щоб автобан побудувати». Віктор Федорович поплакався, що грошей у бюджеті немає. «От у 2014 будемо робити, а зараз – немає», – сказав Янукович. У відповідь на це я розповів Віктору Федоровичу на абсолютному простому побутовому прикладі, куди діваються гроші, які можна було б використовувати на дороги. Розповів про те, як крадуться гроші з пального, – пригадує міський голова. – Коли приїжджаєте на заправку, вас заправщик, у першу чергу, запитує, який бензин залити. У другу чергу – як ви будете розраховуватися: карткою чи готівкою. Таке питання з’явилося в 2011 році. Поки ви дійдете від заправщика до каси, щоб розрахуватися, там уже знають, як ви будете платити. Якщо будете платити карткою, то відбувається переключення комп’ютера на інший касовий апарат. Під час розрахунку карткою на АЗС ваш платіж в онлайн-режимі передається до податкової служби. Якщо готівкою, то вас проводять по іншому касовому апарату, і інформація до податкової онлайн не надходить.

У масштабах країни пальне завозиться, як транзит, тобто митні платежі не сплачуються, пояснює, як діє система, Сергій Одарич. Те, що продається безготівково, оформляється, як продане: на нього сплачується мито і акциз у державний бюджет. А те, що продається за готівку, за підробленими документами, як транзит, виходить за межі України.

– Цю схему я Віктору Федоровичу розказав 6 березня 2013 року. Він мені не відповів, але після того все почалося. Потім у травні минулого року Аваков у своєму блозі на «Фейсбуці» розписав цю схему з назвами компаній, які, виявляється, були пана Курченка (Сергій Курченко – власник групи компаній «Газ Україна»), – зазначив Сергій Олегович.

Довідка

Із 2015 року до місцевих бюджетів зараховується акциз у розмірі 5% від роздрібної ціни при продажі підакцизних товарів (пального, алкоголю, пива, тютюну).

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #2 Вухо 20.01.2015 12:10
Опа, який у нас мер грамотний..! Все знає, все вміє
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #1 кучер 19.01.2015 17:29
Схему Бродський , мабуть, підкинув. Він же ж по підприємництву г :lol: оловним був.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100