реклама

реклама

На Чорнобаївщині в Лящівському НВК, де навчається 86 дітей, три місяці не було води.

Сталося це через те, що на водонапірній вежі, яка знаходиться на балансі школи, вийшов із ладу насос для подачі води.

До цієї вежі підключені також ще кілька вулиць села, жителі яких також користуються водою.

Раніше усі недоліки водопостачання ліквідовували спеціалісти місцевого товариства СТОВ «Лящівка». Але цього разу керівництво підприємства відмовило навчальному закладу в ремонті через вагомі, на їхню думку, причини. А в сільської ради на ремонт просто не було коштів.  

Діти, педагогічний колектив, а також жителі кількох вулиць стали заручниками ситуації. Батьки спочатку носили воду в дитячий садок у пластикових пляшках, з надією, що все це тимчасово. Але коли стало зрозуміло, що ситуація не змінюється, дошкільну установу просто закрили, і вже місяць, як не вона працює.

У школі з настанням холодів потрібно було розпочинати опалювальний сезон, а для цього теж потрібна вода для системи опалення, для внутрішніх туалетів та їдальні тощо.

– Ми неодноразово зверталися з проханням про допомогу до керівника господарства Федора Скрипки, сподіваючись на розуміння того, що це – навчальний заклад, і що тут багато дітей, – з болем говорить Лящівський сільський голова Антоніна Карасовська. – Ми з листами-проханнями зверталися у всі інстанції, оббивали пороги усіх кабінетів районної, обласної влади, навіть до депутатів Верховної Ради їздили. Та ніхто на цю ситуацію не міг вплинути. І тільки дякуючи почесному голові Асоціації «Незалежного об'єднання сільськогосподарських товариств Чорнобаївського району» Петру Григоровичу Душейку, який з розумінням поставився до нашої проблеми та направив у село бригаду слюсарів із Васютинець та кранівника з Ленінського, відірвавши їх від роботи у господарствах, все зрушилося з місця.

Саме ця бригада слюсарів з експлуатації та ремонту водопровідної мережі в СТОВ «Дніпро» села Васютинець Володимир Сліпенький, Дмитро Бобрицький, Василь Гоштанар та Олександр Фасс на чолі з інженером Володимиром Жогло в короткий термін відремонтувала водопостачання в Лящівському НВК

Саме ця бригада слюсарів з експлуатації та ремонту водопровідної мережі в СТОВ «Дніпро» села Васютинець Володимир Сліпенький, Дмитро Бобрицький, Василь Гоштанар та Олександр Фасс на чолі з інженером Володимиром Жогло в короткий термін відремонтувала водопостачання в Лящівському НВК


Таким чином сьогодні після заміни водяного насоса вода в навчальному закладі з’явилася. Як питання вирішуватиметься надалі, ще не відомо.

– Здавалося б на перший погляд, що заміна насосу не повинна бути ось такою проблемою, яка виникла в цьому селі, – говорить голова Чорнобаївської районної ради Михайло Бурган. – Тут є, звичайно, багато причин, а головна та, що місцеве товариство не може знайти спільної мови з сільською радою, і в результаті всі три місяці страждали діти. Тож коли районна рада звернулася до Петра Григоровича, він зразу ж відгукнувся на наше прохання про допомогу. За дві з половиною години бригада з Васютинець ліквідувала всі неполадки, і навчальний заклад тепер з водою. Від районної ради і від себе особисто я щиро вдячний Петру Григоровичу за те, що він завжди йде назустріч та конкретно допомагає у вирішенні різних питань.

Про робочу бригаду слюсарів з експлуатації та ремонту водопровідної мережі в СТОВ «Дніпро» (с. Васютинці):

У Васютинцях діє система загального водопостачання, яка перебуває на балансі товариства.

Усі заклади соціальної сфери та сільськогосподарські виробничі підрозділи обслуговуються спеціалістами. За словами інженера Володимира Жогло, завдяки керівництву господарства бригада забезпечена всім необхідним, що потрібно на випадок аварійної ситуації та для повноцінного ремонту як самої мережі, так і насосів. Для того, щоб володіти інформацією про роботу мережі, наприклад, на тваринницькій фермі, два слюсарі кожного дня оглядають її, а за потреби усувають неполадки. Хвалиться Володимир Дмитрович і своїм дружним колективом, який, незважаючи ні на які погодні умови та різні складні ситуації, що потребують термінового усунення, працює на загальний результат. Кожен із них як спеціаліст має вправні руки і може виконувати роботу різної складності. Тому їм разом усе під силу.

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 житель району 27.01.2015 17:46
позорище що селищній раді, що селищному голові, що керівникові місцевого товариства!!! діти 3 місяці воду в пластикових пляшках в школу носили. догосподарювали ся... а Душейко саме завдяки таким селищним радам і керівникам місцевих товарист і далі підминатиме під себе села. і, чесно кажучи, правильно і робить, якщо може виріщувати питання, то хай рішаєш їх там, де барани не можуть 3 місяці помиритися! а голова району хай подивиться які господарники керують селами і користуються землями в районі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1   27.01.2015 17:42
АТО в Лящівці. Доповідь взводному про виконане завдання та демонстрація добутих в ході операції особистих трофеїв.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100