реклама

реклама

29 січня у Придніпровському районному суді м. Черкас обирали міру запобіжного заходу для активіста “сміттєвої” люстрації, заступника Черкаського обласного осередку “Самооборони Майдану” Олексія Ющенка, пише "Про головне".

Нагадаємо, що 25 вересня на сесії Черкаської обласної ради двох депутатів (екс-регіонала та екс-комуніста)  місцеві активісти повкидали у сміттєві бачки.

Олексій Ющенко — один з трьох підозрюваних у справі. Одного з “люстраторів” визнано неосудним через медико-психіатричну експертизу. Іншому підозрюваному Андрію Столяру оголосили про підозру протягом кількох днів після події на відміну від Олексія Ющенка.

Як запевнив “самооборонівець”, повідомлення про підозру він не отримував.

— Мені стало відомо, що мені можуть оголосити про підозру, коли я знаходився в кабінеті у очільника обласної міліції Владислава Пустовара разом з начальником слідчого управління Кожухівським по іншій справі. Тоді слідчий мені намагався вручити якийсь документ, але я сказав йому про те, що не буду ознайомлюватися з жодними документами без свого законного представника, — розповів у суді активіст.

Як виявилося у залі суду, клопотання про обрання міри запобіжного заходу Ющенко отримав лише перед судовим засіданням, а повідомлення про підозру — вже у ході судового засідання.

Підтримати Олексія до суду прийшли кількадесят представників Координаційної ради Сил Майдану Черкащини.


Прокурор просив для Олексія домашнього арешту. Адвокат же пояснив, що його підзахисний не переховується від слідства, він є громадським діячем і не збирається чинити тиску ні на потерпілих, ні на свідків. Він навіть жодного разу не бачився з фігурантами у справі з часу події. Крім того, Олексій має двох малолітніх дітей, яких, у разі тримання Ющенка під домашнім арештом, він не зможе утримувати.

Ющенку інкримінують ч. 2  статті 296 Кримінального кодексу України “Хуліганство”, яка, може каратися терміном позбавлення волі до 4-х років.

Сам Олексій вважає справу проти нього замовною. Ющенко переконаний, що звинувачення пов’язані із його бізнесом, який у нього намагаються відібрати за допомогою правоохоронців.

— Я намагаюсь заступитися за свій бізнес, який місцеві кримінальні авторитети вже давно хочуть у мене “віджати”. Вони зрозуміли, що в них нічого не вийде, от і попросили міліціонерів їм допомогти. Я впевнений, що руку до цієї справи доклав начальник слідчого відділу управління УМВС Кожухівський. Як бачимо, нічого в нас в країні не міняється, досі використовуються старі схеми, – розповів самооборонівець.

Заслухавши всі сторони, суддя відмовила у клопотанні стороні обвинувачення у застосуванні до активіста домашнього арешту, обравши натомість особисте зобов’язання.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #10 заслужений майданівець 09.02.2015 17:22
Через годованих самооборонівців страшно вийти на вулицю.А головиха Коваленко покриває їх.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #9 месный 09.02.2015 16:48
Титушки
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #8 13 01.02.2015 18:56
А де інші, він там був не один і на відео гарно видно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #7 украина 31.01.2015 13:08
Цитую Руслан Мінаков:
Тут коментарі що однне риговське бидло дає...ви це уроди на САМООБОРОНУ МАЙДАНУ сходіть і в очі скажіть, ви ж не потріб сцикливий.



Милиция скоро с вами разберется, а не МЫ!!! :lol: Слюной монитор не забрызгай!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-21 #6 Руслан Мінаков 30.01.2015 21:22
Тут коментарі що однне риговське бидло дає...ви це уроди на САМООБОРОНУ МАЙДАНУ сходіть і в очі скажіть, ви ж не потріб сцикливий.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #5 13 30.01.2015 14:54
А чому тоді за дітей не думав? ХЕРОЇ!!!! До чого тут бізнес? Мова йде за те, що людину похилого віку вкинули в бак. Їх туди.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #4 Олег 30.01.2015 14:11
Закрыть надо было всех швондеров это бродяги !!!! Открыли свои громадские организации и всем ротказывают что они представители народа !!!! Это безграмотные группировки !!! Вы посмотрите они не имеют оброзования у них только ходки Сколько 2 ходки , один на видео это норкаман !!! И я эту ш.,ва.ль не просил представлять мои интересы !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-24 #3 терпець 30.01.2015 12:53
якщо так, то медико-психіатричну експертизу потрібно робити всім громадянам. Хлопці ! ви попереджали тих регіоналів в образі сміттєвих баків, але пора вже брать їх за ноги та спускать з сходинок, або під д...пу ногою. отакі держиморди, що не можна від них здихаться, пригрілись як змії на грудях народу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #2 Михайло 30.01.2015 11:52
Коли ці революціонери вже закінчятся? Доміняли все до кращого,отакі Олексії,що вони розуміють,що міняють, хто просив їх,розписуются за всих.Противно і тошнить вже. Видно що самооборонівець ,откормлені дядьки,мабудь з голоду в окопах не пухнуть.Да принципово потрібний хоть якийсь лад в країні навести,і почати з таких горе бізнесменів люстраторів.А яким бізнесом вони займаются знають всі-аля 90-ті.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+36 #1 жужа 30.01.2015 09:40
Сьогодні країна належить швондерам. Тому війна, тому розруха.Буде ще гірше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100