реклама

реклама

Василь Корнієнко: У порівнянні з колгоспними часами, то при цих 4,5% наші виробники ще недофінансовують селян…

Василь Корнієнко: У порівнянні з колгоспними часами, то при цих 4,5% наші виробники ще недофінансовують селян…

Заступник голови Черкаської облдержадміністрації Василь Корнієнко переконаний, що всі фермери Черкащини платитимуть за оренду паїв 4,5%. Про це він повідомив на брифінгу 30 червня.

Нагадаємо, що наполовину збільшити плату за оренду паїв розпорядився губернатор Сергій Тулуб. Його заступник вважає, що критикують цю ідею ті люди, які зовсім не розуміються в темі і не працювали в сільському господарстві.

– Ці 4,5% – вони ж не виникли десь за столом і не взялися зі стелі. Мовляв, хтось надумав 4,5% і все. Це все обраховано! – запевнив Василь Корнієнко, а тоді заговорив відверто: – Я вам скажу відверто, що коли обговорювалось це питання з керівниками сільськогосподарських підприємств, то там чітко в розрахунках було показано, що на сьогоднішній день вони ще недофінансовують нашого виробника оцими 4,5% десь відсотків на 30, порівняно з колгоспними часами… А якщо хтось хоче на людях збагатитися, то це не вийде.

Василь Корнієнко повідомив, що сьогодні ще багато таких, які прийшли працювати на землю, а про сільську місцевість і людей, які там працюють, забули. Однак запевнив: Влада не забула про фермерів, «які сидять десь у Києві, а може і в другому місці, керують виробничими процесами в селі, а проблематики села не знають». Очевидно, влада сподівається, що на таких керівників вплине ініціатива про збільшення плати за оренду паїв.

– На сьогоднішній день 93% укладених угод з підприємцями щодо плати 4,5% за оренду паїв. А ці 7 відсотків – конкретно з кожним переглянемо… Це ж дає нам додатково в сільський бюджет 53 мільйони гривень! Я впевнений, що всі 4,5% будуть платити! – переконаний Василь Корнієнко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100