реклама

реклама

Вода і камінь, і залізо точить. Тому автомобілі, які занурювалися в глибину калюж, будуть виставлені власниками на продаж,  – зазначають черкаські автомайстри.

У станціях техобслуговування (СТО) кажуть, що ступінь шкоди води для автомобіля залежить від кількості води та часу, проведеного у ній.

– Якщо машина потрапила у неглибоку калюжу, то шкоди для авто майже ніякої не буде. Певний час посохне і все буде добре. Інша справа, коли машина упірнула по «вінця». Зараз поширене явище гідроудару (коли води «хльобне» двигун). Тоді потрібно ремонтувати як двигун, так й інші автомобільні агрегати, – розповідає Олексій Третяк, співробітник «ІППОН-авто».

фото - Черкаський форум/MAXIMUM

фото - Черкаський форум/MAXIMUM

– Від сильної зливи найбільше страждають машини «нового покоління». Оскільки вони оснащені електронікою (бортовими системами, управління двигуном тощо). «Старим» авто типу «Жигулі», «Москвичі» вода боляче не зробить, – додає Валентин Тригуб, майстер СТО.

«Потоплення» машини влетить власникові у копієчку. Так, за словами автомайстрів, розібрати, висушити та продути салон авто у середньому коштуватиме від 1500 до 2000 тисяч гривень, мінімальна ціна ремонту двигуна – від 5000 гривень.

У черкаських СТО припускають, що водії «підтоплених» машин перепродуватимуть свої «колеса». Сергій Завялов, виконавчий директор СТО «Автодоктор», зазначає, що дешевше зробити «косметичний» ремонт  і продати автомобіль, ніж усувати глобальні наслідки води.

– Зараз існує багато хімічних продуктів та дезодорантів. Специфічний сирісний запах знищити легко. Плюс просушити салон. Машина – як нова. Проте люди, які розбираються в авто, такий фальш виявлять легко. Тому якщо хтось «купиться» на низькі ціни «зношених» машин, то варто вибирати авто тільки з компетентними особами, – каже він.

фото - "Прочерк"

фото - "Прочерк"

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 АндронАКА 01.07.2011 17:50
А те кто купит разве не будет ,,усувать наслидки воды,,?
Хоть бы когда говорили думали Как может быть дешевле продать-тогда кто купит будет лох
я с СТО на хоменко
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Етикет 01.07.2011 17:06
Власники авто, чиїх автівок держномери видно на фото, можуть подати до суду за такі закиди у супроводі їхніх знімків.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100