реклама

реклама

Занепокоєння ситуацією зі звільненням з посади генерального директора Черкаської ОДТРК «Рось» Михайла Калініченка висловлює у заяві від 7 серпня Секретаріат Черкаської обласної організації Національної Спілки журналістів України (НСЖУ).

У заяві, зокрема, йдеться про те, що серйозні звинувачення керівника найбільшого обласного ЗМІ (мається на увазі М. Калініченка – Авт.) щодо утисків з боку голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба не стали предметом розгляду і реагування влади. «Натомість М.М. Калініченка було звільнено наказом Держкомтелерадіо на підставі, що він викладає (з незначним навчальним навантаженням!) в університеті.

Якщо у влади, яка робила заяви щодо необхідності «кадрового оздоровлення» ОДТРК «Рось» є претензії професійного чи господарського характеру, то вона має їх навести та переконати суспільство у своїй правоті.

Нас дивує також аргументація, яку наведено у зверненні голови облдержадміністрації Сергія Тулуба до голови Держкомтелерадіо Юрія Плаксюка – нібито «Калініченко М. М., використовуючи службове становище, проводить збір компрометуючої інформації для виконання «політичних замовлень», отриману інформацію оприлюднює в прямому ефірі» (лист №896 від 16.06.2010р.). Таке бездоказове звинувачення дискредитує нашого колегу та принижує гідність колективу ОДТРК.

Вважаємо, що на Черкащині діяльність журналістів зазнає утисків з боку влади, яка демонструє безапеляційність своїх рішень та неготовність до партнерства та діалогу зі ЗМІ.

Доказом цього є звільнення трудового колективу районної газети «Вісник Городищини»; сигнали, які надходять зі Сміли та Золотоноші; звільнення гендиректора ОДТРК «Рось» Михайла Калініченка», – зазначається у заяві обласної організації НСЖУ.

реклама

Коментарі  

 
+8 #7 Плохута 09.08.2010 20:30
Забув ще відповісти "впевненому". Суд Міх сміх може виграти, а гендиректором ОДТРК "Рось" він більше ніколи в своєму житті не буде. Напевно дописувач ніколи не працював у владних ешолонах. Там все прораховується і тому до крісла ген.директора вони його ніколи не допустять, тим більше, що цей чоловяга дуже продажний і великий любитель лизати сра..у любій владі. Хіба що прийде покоління,яке вчиться в 2 класі і про його продажність не знає, то поставлять його нічним директором ОДТР
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #6 Плохута 09.08.2010 20:19
Так, добре сказано заробити вмів у свою кишеню і вкрасти вмів. Звідкілля в Дахнівці зявилася "хатинка" не величка схожа на палац "Україна" в м. Києві. І все за грошенята "держслужбовця", жонушка в нього учителиця, не так багато заробляє. Після цього можна зробити висновок, який Міша дурфаковець був чесним і справедливим. Якщо йому так подобалось викладати в універі, то треба булоб не займати однією ср... два місця, тому що влады це не вподоби. Ы не використовати ефыр, як заманиться у власних цілях, то він віршики свої читає годинами в ефірі, то з Томенком розмовляє про владу і т.п.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #5 Черкащанин 09.08.2010 19:19
Та він і зараз власкор журналу "Україна"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Знайка 09.08.2010 18:49
На сайте "Антенны" Мамалыга типа защищает опального Калиниченко.Оказывается, Мих Мих заделался собкором...(не падайте со стула) "Зеркала недели" по Черкасской и Полтавской областях.Помнится,он как-то уже вроде был собкором журнала "Украина".Интересно,свои нетленные статьи он будет писать на каком языке. И неужели в стихах?????????????????.А впрочем,может за него кто-то писать будет.Тот же Носань,к примеру.Потому что с грамматикой у заслуженного туговато.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Коломбо 09.08.2010 18:18
Ірино Поліщук! І заробити вмів і вкрасти ще краще вміє.Та так,що ніяка ревізія кінців не знайде.В ОДТРК обладнання на рівні фантастики,на її мікрофони в кадрі гидко дивитися,наче на звалищі відрили,в деяких кабінетах немає ЖОДНОГО комп"ютера,а МИх хвалиться,що його "Рось" найкраща.Які ж тоді найгірші телекомпанії? Кожна жаба своє болото хвалить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #2 Ірина Поліщук 09.08.2010 17:00
Немає вічних людей на посадах. Неоднозначною є й ситуація на ОДТРК "Рось". Та скількох молодих журналістів прихистив той же Калініченко, до речі, і зарплати в них не гірші, ніж, скажімо, в учителів, медиків чи інеших держслужбовців.Пийнаймні на Одаричевій ТРК "Вікка" люди вдвічі менше отримують. До того ж у колективі десь до півтори сотні працівників при ньому роботу мали. Можна закинути Калініченку у докір його вічні "Ефіри в прямій студії",вірщомазання, але як позитив умів він для телерадіокомпан ії кошти і на виборах і поза ними заробити. Тим більше що за фінансові порушення навіть при сприянні губернатора його не звільнено. Кому це крім Сергія Борисовича вигідно? Днями стане зрозуміло. А от чи кращою стане ОДТРК під керівництвом "кота у мішку"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #1 впевнений 09.08.2010 16:32
Та Каліна таки виграє суд і стане знову гендиректором
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100