реклама

реклама

У деяких черкаських маршрутках є проблеми у конструкціях. Негода, за словами автоперевізників, лише загострює очевидні недоліки.

Під час зливи у районах «Митниця», ПЗР та «Літак» маршрутні таксі подовгу стояли у калюжах. Вони чекали, доки зійде вода. Адже проїхати штучним озером для водіїв означає «приректи» двигун на загибель.

–     Під час контакту з водою відбувається гідроудар. Із повітрям двигун засмоктує воду. Рідина всередині нього не стискується і стає перешкодою для руху поршня. Двигун після гідроудару зазвичай треба повністю міняти. Для приватних підприємств це величезні втрати, – розповідає Віктор Горкун, секретар Черкаської міськради, а у минулому колишній транспортник.

"Пазики" виявились найстійкішими проти стихії автобусами (фото - Федір Гонца)

"Пазики" виявились найстійкішими проти стихії автобусами (фото - Федір Гонца)

За словами Валентина Прохоренка, директора ДП «Чарз-авто», найбільше від дощу страждають маршрутні таксі «Богдани».

– У автоконструкції цих маршруток низько посаджена рама. Між колесами утворюється щілина, водозахисний фільтр, на відміну від легких автомобілів, розташовано унизу. Відстань від кліренса (найнижчої точки конструкції автомобіля до землі) - максимум 70 см. Тому, очевидно, що будь-який контакт авто з водою є потенційно загрозливим. Так, громадському транспорту доводилося змінювати маршрут, об’їжджаючи найнебезпечніші ділянки, – пояснює пан Валентин.

Натомість Володимир Соломенний, генеральний директор ВАТ «Черкасиавтотранс», зазначає, що фактично безпроблемними можна вважати автобуси ПАЗ (марштрути № 8, 9, 26, 27, 14, 18, 21 тощо).

–     Враховуючи нещодавні зливи, маршрутки рухалися нормально. «Простоїв» не було. Навіть людей почало їздити більше. Оскільки пішки по дощу не походиш, 2,50 не зекономиш, – коментує пан Володимир.

Не постраждали і маршрутки приватного підприємця, перевізника Петра Копієвського.

- Транспорт ходив у будь-яку погоду. Хіба дещо змінював маршрут, бо пірнати в озеро на Конєва не хотілося, – говорить він.

І хоча великий дощ у Черкасах – це надзвичайно рідкісна подія, на думку одного з приватних перевізників, загалом побиті черкаські автошляхи для машин – «дороги життя»: «Кожен виїзд може стати останнім».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #4 незнайка 14.10.2013 07:27
Вроде бы якобы кто-то когда-то ОБЕЩАЛ ливневую канализацию
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Ігор 13.10.2013 20:52
2,50грн - гроші??)) ходи пішки)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Саня 04.07.2011 14:42
За ті гроші, шо вони з нас деруть - пасажирам мають парасолі видавати в маршрутці, а не жалітися на дощ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100