реклама

реклама

У департаменті архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міськради відповіли на запит юристу обласної організації Комітету виборців України Аллі Юрковській стосовно того, чи платять церкви всіх конфесій за користування землею.

Приводом до звернення пані Юрковської стало повідомлення громадського активіста Анатолія Рекуна в спільноті «Місто на Че» соціальної мережі «Фейсбук», у якому йдеться, що Свято-Михайлівський кафедральний собор Московського патріархату не платить за користування землею.


На це повідомлення відреагував і депутат Черкаської міської ради Ярослав Нищик, озвучивши депутатський запит на цю тему на сесії 5 лютого. У результаті цього прокуратурі міста дали два тижні на перевірку з цього питання церков усіх конфесій Черкас.

«Земельна ділянка Соборного парку є власністю Черкаської міської ради та надана в постійне користування Управлінню Черкаської єпархії Української православної церкви (витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права від 11.12.2014 №30818893), – йдеться у відповіді міськради Аллі Юрковській. – Відповідно до рішення Черкаської міської ради від 22.01.2015 № 2-672 «Про затвердження Положень та ставок місцевих зборів на території міста Черкаси» від сплати земельного податку звільняються релігійні організації України, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, за земельні ділянки, надані для будівництва і обслуговування культових та інших будівель, необхідних для забезпечення їх діяльності, а також благодійні організації, створені відповідно до закону, діяльність яких не передбачає одержання прибутків».

«Таки так, єпархія не платить, і таки ні – всі інші конфесії і релігійні організації також не платять», – підсумувала Алла Юрковська.


реклама

Коментарі  

 
0 #3 Нестор Іванович 18.02.2015 22:56
Московській церкві необхідно безкоштовно надати землю в тій кількості, скільки їм необхідно: на Колимі і в зоні вічної мерзлоти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 стабилизец 18.02.2015 14:49
Прэлэээсно, там даже не аренда. Считай, подарили попам земельку. Еще в Юбилейном парке апартаментов настроят и чуркащанам можна будет считать себя самыми религиозными шопоголиками в мире.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Житель 18.02.2015 14:15
Толя розводь кролів,бджіл, будуй бонйні на ті гроші які отрмав Із ЄС.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100