реклама

реклама

Черкаські школярі на уроках, граючись, освоюватимуть ази фізики, інформатики, математики та навіть проектування. І це все на реальних, а не книжкових прикладах.



Таку новацію в освіті пропонують у компанії «ПРОЛЕГО». З її представниками відбулася зустріч у Черкаській ОДА.


Освоювати роботехніку можуть навіть дошкільнята. Спеціальні програми є і для першачків, і для старшокласників. Передбачене також навчання для вчителів.

– На перший погляд, це звичайні конструктори, – зауважує керівник із впровадження та розвитку робототехніки «ПРОЛЕГО» Гнат Хлєбніков. – Схожі на ті, які продають у магазині. Однак це – зовсім інше. Щоб робот запрацював, виконав потрібні функції – слід докласти чималих зусиль. Тут на кожному кроці – міжпредметний зв'язок. Приміром, без програмування робот не виконає те чи інше завдання. Як і без знань із фізики й математики.

Ця програма, говорять представники компанії, визнана №1 у світі для мотивації дітей до технічного навчання.


– Часто діти відмовляються вчити ту ж фізику, бо не розуміють, нащо їм це потрібно, де знадобляться здобуті знання, – пояснює директор «ПРОЛЕГО» Оксана Стоєцька. – Бо їм викладають так, як ще їхнім батькам. Але ж сучасні діти дуже обізнані в питаннях технологій. На кожному уроці з робототехніки вони розв’язують задачі та реалізують власні проекти. Тобто вчаться інженерного способу мислення.


Робототехніку вже вивчають у школах Києва, Львова, Одеси та ін. А також у 85 розвинених країнах світу. Юні конструктори змагаються на спеціалізованих олімпіадах.

– Це перспектива для наших дітей, – наголошує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Тому що за сучасними технологіями майбутнє. І для конкурентоспроможності нашої країни це важливо. Заняття з робототехніки можна спершу впровадити в кількох школах області – щоб потім через певний час проаналізувати ефективність.

Представники «ПРОЛЕГО» мають сформувати свої пропозиції для черкаських шкіл. І на одній із найближчих сесій облради презентувати їх депутатам, зазначають у прес-службі Черкаської ОДА.

реклама

Коментарі  

 
+5 #3 Фотограф 19.02.2015 12:57
Цитую Таможня:
А звідки родом Ігнатій Хлєбніков?

Вот, вот. Еще один товарищ готов осваивать бюджетные деньги. Вот граючись деньги из государственной казны пойдут в карман частника. А судя по тяжелой административно й поддержке в договор будет вписана негласная графа - "откат".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Таможня 19.02.2015 12:24
А звідки родом Ігнатій Хлєбніков?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1   19.02.2015 11:44
Здатність різних етносів до виконання різного виду робіт, згідно з дослідженнями, суттєво відрізняється. Мексіканці, наприклад, ніколи не зможуть досягти інженерного мистецтва європейців та відповідної якості продукції. Не чудові машинобудівники вони в масі своїй.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100