реклама

реклама

фото - http://supermagnit.com

фото - http://supermagnit.com

До Дня Незалежності міська влада планує закінчити реконструкцію однієї із пам’яток архітектури Черкас — будівлі РАЦСу. Ремонтні роботи були розпочаті ще у листопаді минулого року, інформує прес-служба Черкаської мерії. За цей час фірма-підрядник, що виграла тендер, провела очистку фасаду від фарби, яка була накладена у кілька шарів, а також звели підпірну стінку.

Заступник міського голови Олексій Гужва говорить, що під час робіт зіштовхнулися з проблемою очистки фасаду. Фарба була накладена у кілька шарів. Нині її повністю знято і підготовлено фасад до повноцінних ремонтних робіт.

У планах не лише оновити фасад, а також реконструювати вхідну композицію (ганок та двері), поновити гіпсові ліплення та інше. Крім того, за словами Олексія Гужви, позаду будівлі завершать облаштування скверу. При встановленні пам’ятника Василеві Симоненку частково його вже зробили: встановили ліхтарі, лавки, зробили мощення та інше. Після реконструкції РАЦСу роботи з облаштування скверу продовжать. Загалом на реконструкцію будівлі планують витратити 2,7 млн. грн., 1 мільйон з яких освоїли ще торік. Два мільйона гривень – це кошти з державного бюджету, решта – з міського.

Нагадаємо, у 2008 році була капітально відремонтована покрівля будівлі.

Довідка: Будівля РАЦСу є пам’яткою архітектури. Вона була зведена більше 100 років тому – у 1892 року черкаським інженером, грабарем Щербиною як власна садиба. З 1907 до 1912 року будинок був зданий в оренду повітовому земському управлінню. З 1919 року він використовувався різними установами. У 1930-их роках в особняку влаштовано Будинок піонерів. Під час німецької окупації у будинку Щербини були розміщені жандармерія та поліція. Після ІІ Світової війни в будинку розміщувалися партійні та комсомольські органи, пізніше Палац піонерів. З 1970 року в будинку діє Палац одружень.

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 Справедливий Критик 06.07.2011 11:29
Нарешті відремонтують!! ..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100