реклама
Sucurity Police

реклама

Студенти 3-6 курсів Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького на громадських засадах готуватимуть випускників шкіл до зовнішнього незалежного оцінювання упродовж наступного навчального року.

Це – лише один зі студентських проектів, винесених на розгляд засідання Центру молодіжних інновацій університету.

Автори ідеї – студентки Науково-навчального інституту іноземних мов Яна Балашова та Єлизавета Побиванець, які працювали під керівництвом завідувача кафедри фонетики та граматики англійської мови Таміли Кравченко. Вони пропонують залучити студентів до підготовки школярів до здачі ЗНО з англійської, української мов та історії України.

− Зараз лише 20% сімей школярів спроможні оплатити додаткові курси при підготовці до складання ЗНО. Якість підготовки випускників шкіл не завжди відповідає рівню, необхідному для успішного складання випускних випробувань. Ми створюємо волонтерські безкоштовні курси для учнів випускних класів на базі університету, − розповіла Яна Балашова.

Освітній проект «HUMANities» торік переміг у конкурсі проектів громадських організацій та ініціативних груп, оголошеного управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації, та отримав часткове фінанасування від організаторів конкурсу, інформують у прес-службі Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького.

До реалізації ще однієї ідеї, винесеної на розгляд учасників засідання, директорів інститутів, вже готові долучитися інші виші України. Проте її автор, професор Світлана Жаботинська, вирішила надати перевагу рідному університетові. Її міждисциплінарний проект «Громадська Укропедія» у майбутньому має стати енциклопедією українського інформаційного опору.

За словами в. о. ректора ЧНУ Олександра Черевка, Центр молодіжних інновацій розпочав роботу нещодавно.

– Це – лише друге його засідання, – розповів ініціатор створення Центру, Олександр Черевко. – Головним нашим завданням є практичне використання наукових розробок студентів, аспірантів і викладачів. Результат спільної роботи поколінь науковців повинен бути цікавим громаді чи міста та універститету, недорогим і простим у реалізації.

реклама

Коментарі  

 
-2 #1 Клавдія 02.03.2015 21:11
Цікаво, чи сам Черевко може здати ЗНО???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100