реклама
Sucurity Police

реклама

Комунальні підприємства Черкас нарешті почали представляти свої фінансові плани під час засідань виконавчого комітету. Однак у членів виконкому виникає багато питань до керівництва цих підприємств.

– У тендерах виграє не комунальне підприємство, а підприємства, які орендують у цього комунального підприємства обладнання… Я не бачу нормальної логіки управління таким КП. Зі своїм фінансовим планом ви приходите на виконком як до інвестора. Як інвестор я б грошей вам не дав. Є багато способів заробляти гроші підприємству, однак ви їх не заробляєте, – звернувся до керівництва КП «Міськсвітло» член виконкому на громадських засадах (від КРСМЧ) Іван Києнко. – Разом із тим місто утримує підприємство.

Питання виникли і до доцільності функціонування комунального підприємства «Кінотеатр «Україна».

– Щоб заробляла одна людина, утримується ціле підприємство. У нас серйозні кінотеатри, які вкладали великі гроші в обладнання, ледве виживають зараз. А тут: дах тече, обладнання застаріле, ціни для орендарів – «Елвісу», «КОСу», «Європейського» – занизькі. Я не бачу в фінансовому плані мінімізації витрат. Тому пропоную підприємство просто законсервувати, – говорить Іван Києнко.

Тому заступник міського голови Станіслав Овчаренко отримав доручення провести аналітику щодо подальшого функціонування підприємства. Не затвердили фінансовий план і комунальному підприємству «Муніципальне інформаційне агентство «Черкаси».

– Аудиторія видання «Живи в Черкасах» – дуже обмежена. Газету «Місто» я бачу тільки при вході в міську раду, – зазначає член виконавчого комітету на громадських засадах (від Координаційної ради сил Майдану Черкащини) Олексій Романов. – У третьому тисячолітті слід переходити в інтернет. А оскільки законодавство вимагає публікації рішень в друкованих ЗМІ, то можна залишити 500 примірників, аби виконувати закон. Таким чином, ми зможемо зекономити кошти міського бюджету. У фінансовому плані оптимізації витрат я не побачив. І впевнений, що одна людина, скажімо, в організаційному відділі, може записувати і викладати відео засідань міської ради чи виконкому в інтернет. Для цього непотрібне ціле комунальне підприємство чи відокремлений підрозділ.

Завтра члени виконкому спробують затвердити фінансові плани «Черкасиводоканалу» та КП «Черкаські ринки», інформує прес-служба координаційної ради Сил Майдану.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #1 федор принципиальный 02.03.2015 22:02
Обратите внимание на савчука.юего моня бродский присылает тогда,когда надо кончить или коммуналку,или весь город-времени с одуричем у него до выборов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100