реклама
Sucurity Police

реклама

Смілянський волонтер Віктор Овчаренко ініціює створення в місті військового табору для навчання цивільного населення тактичній медицині, пише видання «Смеляночка».

Пан Овчаренко, посилаючись на результати досліджень, наголошує, що найбільші втрати під час бою відбуваються саме з причин ненадання першої долікарської допомоги.

– Не є новиною, що під час бою 60% людських смертей виникають внаслідок втрати крові. З них 30% – це смерті з причини виникнення напруженого пневмотораксу, коли повітря через рану потрапляє всередину тіла та спричиняє припинення серцевої діяльності. Аби врятувати людині життя після поранення, в більшості випадків, їй треба надати допомогу в перші хвилини, не чекаючи лікаря. На жаль, наші військові не вміють надавати таку допомогу. Тому я вважаю, що ми повинні навчати цивільне населення тактичній медицині, аби в будь-якій ситуації люди вміли надати постраждалому допомогу, яка гарантує збереження йому життя, – зауважує волонтер.

Наразі ідею створення такого військового табору підтримав військкомат, міська та районна влада. Займатися навчанням будуть фахівці.

– Я сподіваюсь, що завдяки такій роботі ми зможемо навчити тисячі людей діяти в екстремальних ситуаціях із надання першої долікарської медичної підготовки, каже Віктор Овчаренко.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100