реклама
Sucurity Police

реклама

Міський голова Черкас Сергій Одарич пропонує винести проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Черкаси на обговорення виконавчого комітету. На цьому Сергій Олегович наголосив сьогодні під час прес-конференції.


Крім того, мер пропонує повернути директорам департаментів їхні пропозиції до проекту Програми як неприйнятні і доручити переробити їх. Сконцентруватись директорам департаментів, на переконання мера, варто на трьох пріоритетних питаннях: енергоефективності, тротуарах та дорогах. 10 мільйонів гривень Сергій Олегович пропонує лишити на «латання дрібних дірок» (ремонт дахів у дитсадках, школах тощо).

– Я не пригадую за 7 років роботи міським головою, щоб у нас закінчувався березень, а служби виконавчого комітету досі не могли розродитися проектом програми. Коли ви подивитесь проект Програми соціально-економічного розвитку, побачите, що там домінують дві ідеї: розкрадання коштів та купівля виборців. Інших ідей сьогодні в проекті не бачу. Жодної. Десятки мільйонів гривень розпорошені і розбиті на суми від 100 тисяч до одного мільйона. Для чого це робиться? Тому що без тендеру директор департаменту може укладати договори. Ми з вами на прикладі департаменту житлово-комунального комплексу чудово бачимо, як навіть ті речі, які виносилися на тендери, потім скасувалися і напряму на свій розсуд з якимись симпатичними, звичайно, дівчатами укладалися договори на сотні тисяч гривень. Те саме в галузі освіти пропонується зробити – грандіозний дерибан десятків мільйонів гривень. І всюди – лише округи, округи, округи... – зауважує міський голова.

На підтвердження своїх слів Сергій Одарич навів кілька прикладів із проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Черкаси.

– Абсолютний рекорд на Чехова, 106: двері поставити в під’їзді. Нормально? Дивишся і бачиш абсолютно конкретні округи абсолютно конкретних депутатів. Найбільший рекордсмен у нас депутат Артур Савін. Мабуть, тому, що він у двох іпостасях: він і депутат, і директор департаменту (департаменту архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міськради, – ред.). Вдумайтесь! Йому в округ на капітальний ремонт внутрішньоквартального проїзду вулиці Чорновола до вулиці Гвардійської потрібно 753 тисячі гривень. Тоді як на ремонт вулиці Героїв Дніпра потрібно 200 тисяч гривень. Тобто Савіну на внутрішньоквартальний проїзд потрібно у 4 рази більше ніж на всю Митницю. Абсолютний рекорд по дитячих майданчиках: близько 20 мільйонів. Доходить до маразму! Закладаються 120 тисяч гривень в знаменитому окрузі Артура Савіна на дитячий майданчик по Бидгощській, 5, де три роки тому підприємець вже збудував майданчик. Там другий поверх Савін побудує? Двоповерховий дитячий майданчик? – дивується Сергій Олегович.

За словами міського голови, 1073 пропозиції, які внесені до проекту Програми соціально-економічного розвитку, виконати і проконтролювати фізично неможливо.

– Якщо ухвалювати проект у цьому вигляді, як є, це означає розпорошити ресурс і займатися дрібним дерибанчиком, – переконаний Сергій Одарич.

реклама

Коментарі  

 
+1 #7 Вовченя 24.03.2015 15:26
Так, поставив Соломаха на вул. Бидгощській, 5 майданчик на якому ледь не вбилась дитина. Бо той майданчик зроблений з усього , що було під руками без дотримання норм, а на новий сучасний- яскрапвий та зручний грошей зажав. Мешканці неодноразово звертались до депута свого округу Савіна з проханням поставити сучасний майданчик, от його і внесли до ПСЕР.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 хочеться справедливості 24.03.2015 13:02
А чому не згадуються пропозиції по дитячим майданчикам Ліходькіна, Більди, Кіти та інших "вільних"? Перекручування на свою користь? Всі депутати виконують забаганки мешканців-виборців, от і ліплять "брєдові" пропозиції. А чому, тому, що не хочуть відмовити виборцям. І всі без винятку: "порошенківці", "вільні", "свободівці", "БЮТівці" та всі-всі. То можливо потрібно не департаменти виховувати, а депутатів з їх виборцями, бо розпорядник коштів тільки виконує забаганки: депутатів та мешканців.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Ласковый 24.03.2015 10:48
Ну с Радуцкого компанией рвачей,ясно с Ударом - там три группировки и каждый в свою сторону тянет , а вот от Порошенковцев - не ожидал такой тупизны.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Депутат 23.03.2015 22:06
Цитую ЛВВ:
Коли закінчиться ця скигляча критика підлеглих і почнеться їх звільнення? Мабуть, щоб це здійснилось, треба звільнити спочатку мера?


Треба проголосувати за структуру, але Радуцького, Савіна влаштовує те, що робиться в міській раді.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 ЛВВ 23.03.2015 21:52
Коли закінчиться ця скигляча критика підлеглих і почнеться їх звільнення? Мабуть, щоб це здійснилось, треба звільнити спочатку мера?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #2 Клюня 23.03.2015 21:32
А чого тільки Савін. Там всі порошенківці і ударівці влізли носом. Знову свободу не пустили подєрибанить. Ботнар обідиться
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 небайдуже 23.03.2015 21:29
Одарич правий
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100