реклама

реклама

Голова Ради Федерації Валентина Матівенко запропонувала створити в Криму майданчик для розвитку високих технологій. Про це вона заявила в ході обговорення у верхній палаті парламенту питань інтеграції республіки в російське правовий простір, передають «РИА Новости».


– Можливо, варто подумати над додатковими преференціями тим, хто здійснює найбільш корисні інвестиції в економіку регіону. Треба подумати і, можливо, про створення кримської «Силіконової долини» або кримського «Сколково», – запропонувала Матвієнко під час проведення Днів Криму в Раді Федерації.

За її словами, для активізації там бізнесу та залучення інвестицій треба запозичувати досвід інших регіонів, наприклад, Калінінградської області. Уряд Республіки Крим має, наскільки це можливо, ліквідувати бюрократичні бар'єри для підприємців та спростити формальні процедури, зазначила Матвієнко. Таку діяльність Рада Федерації готова підтримати ухваленням відповідних федеральних законів, підкреслила спікер.

З ініціативою створення в Криму своєю Кремнієвої долини виступав у вересні 2014 року тодішній виконувач обов'язків глави республіки Сергій Аксьонов.

У постанові, ухваленій за результатами проведення в Раді Федерації Днів Криму, відзначається також необхідність модернізації енергетичного господарства півострова. Сенатори рекомендували уряду Росії розглянути питання про модернізацію генеруючих об'єктів Сімферопольській, Сакської та Камиш-Бурунської теплоелектроцентралей.

Наразі Крим виробляє лише одну п'яту частину необхідної йому електроенергії, що призводить до залежності від поставок з території України. Наприкінці 2014 це призводило до частих перебоїв в енергопостачанні.

У листопаді 2014 президент Володимир Путін підписав закон про створення вільної економічної зони (ВЕЗ) в Криму і Севастополі. ВЕЗ буде створена терміном на 25 років з можливістю подальшого продовження. За новим законом, для інвесторів передбачено спрощення візового режиму, а також обнулення ряду митних зборів. Підприємці також зможуть безмитно ввозити на територію півострова товари та комплектуючі, необхідні для ведення діяльності.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 бред сивой кобылы 28.03.2015 20:36
силиконовые халмы интереснее
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3   27.03.2015 21:39
Cіліконову? Долину? От же ж креативна тітка! Погоду в домі, не тільки в Черкасах робить! Силікону в своїх тютінах їй замало? А вона в Лариски Кудельма́нової дозволу спитала? Може та не захоче, щоб з її світлим пісенним образом, втіленим в куклі, воркутинські шахтарі, накотивши півстакана, таке витворяли, забрідши по коліна в море, про що Валька-півгранчака навіть в самих своїх сміливих старечих снах мріяти й досі боїться. Хоча? Кримський Сколков? Схоже, своєю сосулёй в душу він їй запав.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Вжесь 27.03.2015 20:58
Якщо не збудують міст, то Крим скоро і від Росії відділиться і буде ""Остров Крым""
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 блазень 27.03.2015 20:54
А шо в Сколково такі "сісєк нєт" - тема не роскрита???? :roll:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100