реклама

реклама

Учора в день відзначення Дня театру, черкаські актори зустрілися в бібліотеці імені Лесі Українки з учнями школи №17, дехто з яких є учасниками театральних студій. Митці розповіли про свою творчу діяльність та представили уривки зі спектаклів. Про це інформує «Нова Доба».

За словами режисера, актора театру Олеся Павлютіна, саме школярі, які займаються в театральних студіях є підростаючою зміною, тому для акторів такий глядач є особливо важливий.


Черкаський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка має більше 80-річну історію, понад 45 тисяч вистав та 500 постановок побачили глядачі на сцені театру. У святковий черкаські актори подарують глядачам комічну оперу «Циганський барон».

На жаль, незважаючи на свято, у черкаських актори є й насущні проблеми. Це зокрема, будівництво багатоповерхівки біля театру. Для акторів, це символічно – у День театру відстоювати свою територію.

– Мітинг присвячений обличчю культурного центру Черкас і площі навколо театру. Очевидно, що це має бути особливе місце, де люди відпочиватимуть, спілкуватимуться, зустрічатимуться й зовсім недоцільно його перетворювати на спальний район. Окрім того, через будівництво театр буквально трясе, – ділиться Олесь Павлютін.

Є у черкаських служителів Мельпомени багато творчих та амбітних планів на майбутнє. Продовжується робота черкаської театральної лабораторії, з сучасними молодими драматургами, які зарекомендували себе на найпотужніших українських та міжнародних оглядах театрального мистецтва. Також ведеться робота по створенню оригінальних вистав, присвячених великим особистостям Черкащини.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 ми 28.03.2015 13:27
Плескать можна все... а до роботи?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 зритель 28.03.2015 11:21
Вчера посетила спектакль Цыганский барон - сказать, что я в восторге это ничего не сказать. Спасибо, театр БРАВО! Так держать! С праздником Вас!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100