реклама
Sucurity Police

реклама

На експериментальній ділянці в Собківському лісництві на Уманщині 25 березня представники районної влади разом зі школярами та студентами під керівництвом лісівників висадили 1 428 саджанців модрини європейської.

– Сьогодні разом ми долучились до благородної справи збагачення та поновлення лісу в Собківському лісництві. Переконаний, що це стане гарною традицією, а лісовий масив – спадком для майбутніх поколінь. Акція також сприятиме збереженню та покращенню нашого довкілля, – зазначає радник голови райдержадміністрації Петро Шаповал.

Лісівники кажуть: всі працювали завзято та з ентузіазмом. І як результат – 1,2 га експериментальної ділянки засаджені дворічними паростками модрини європейської.

– Згодом між ними висадимо горіх чорний. Така експериментальна схема зумовлена тим, що минулий рік був неврожайним на дуб та жолудь. Тому ми ухвалили рішення посадити модрину та горіх. Адже як горіх чорний, так і модрина європейська ростуть швидко і є цінними матеріалами, – розповідає головний лісничий ДП «Уманське лісове господарство» Анатолій Гусак. – Цьогоріч у Собківському лісництві висадимо 11,5 га лісу на минулорічних зрубах. Переважну більшість ділянок займе дуб черешчатий, а інші – модрина європейська та горіх чорний.

Більшу частину посадкового матеріалу лісівники вирощують у місцевому лісовому господарстві, решту ж закуповують у сусідніх лісгоспах. Наприклад, сосновий посадковий матеріал – у Черкаському лісгоспі, а саджанці модрини європейської – в Новоград-Волинському лісгоспі.

До речі, щороку уманські лісівники насаджують близько 120 га лісу, зазначають у відділі з суспільно-політичних питань, регіонально-інформаційної  політики та зв’язків із засобами масової інформації апарату Уманської райдержадміністрації.

Довідка

Щовесни під егідою Державного агентства лісових ресурсів України проводиться Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». Цього року вона стартувала в Міжнародний день лісів – 21 березня. Протягом місяця, аж до 21 квітня (Дня довкілля в Україні), в усіх лісгоспах області проходитимуть заходи з весняної посадки лісових дерев із залученням учнівської та студентської молоді, представників громадських організацій та органів влади, засобів масової інформації, а також усіх тих, в кого є бажання особисто взяти участь у створенні лісів.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Чорному горіху бути! 29.03.2015 10:37
Минулорічна неврожайність на дуб, спричинила цогорічне подорожчання жолудя. що в свою чергу викликало сьогоднішнє стрімке зростання цін на каву. Запобіганням завтрішньому росту цін на черешні й викликані масові посадки на переважній більшості ділянок, дуба черешчатого.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100