реклама

реклама

Сьогодні в Одесі члени міжфракційного депутатського об’єднання Верховної Ради України «Депутатський контроль», до складу якого входить і народний депутат родом із Умані Максим Поляков, разом з силовиками Одеси на чолі з першим заступником генерального прокурора України Олегом Заліском намагалися знайти шляхи вирішення кричущих проблем, що стосуються контрабанди і корупції в області.

Перший заступник Генерального прокурора України Олег Заліско оцінив роботу правоохоронних органів Одеси вкрай негативно, йдеться на сайті МДО.

– Про це свідчить статистика, а з нею сперечатися складно. Мені незрозуміло, чому з 33 виявлених коррупіцонеров засуджено лише 27, а до реальної міри запобіжного заходу притягнута тільки одна людина? Чому в Одесі 5 справ щодо контрабанди, а у Львові 8? Де ж робота правоохоронців? Саме з цих причин днями буде призначено нового прокурора Одеської області, який зможе показати ефективну роботу в цьому питанні, – зазначив він.

За словами народного депутата Максима Полякова, головна проблема полягає в тому, що чиновники, як возили гроші з Одеси до Києва, так і продовжують возити. Також нардеп повідомив, що МДО «Депутатський контроль» ініціюватиме створення тимчасової слідчої комісії в парламенті з розслідування корупції в органах митниці.


Народний депутат Тетяна Острікова звернулася до силовиків Одеської області з питанням про реальний стан справ з корупцією і які конкретні плани у боротьбі з нею. Зокрема, депутат поділилася інформацією, що на Одеській митниці були ввезені і розмитнені мобільні телефони за заниженою митною вартістю по $ 57 за реальної вартості пристрою у виробника  –  $ 167-170.

Як повідомив парламентарій Віктор Романюк, головна мета виїзного засідання МДО «Депутатський контроль» не покарати, а створити такі умови для відповідальності чиновників і бізнесу, при яких контрабанда стане просто не вигідна.

– Ми всі повинні розуміти, що так, як було раніше – вже не буде, адже нам необхідно рятувати країну. І саме ця мета повинна об’єднати зусилля парламенту і силових органів, щоб побороти корупцію і наповнити державний бюджет, – заявив народний депутат Геннадій Кривошея.

Також було анонсовано відкриття представництва Міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль» в Одесі, яке щодня і в тісній співпраці з правоохоронцями будуть виявляти і припиняти корупцію і контрабанду в регіоні. Перший заступник генерального прокурора пообіцяв дати відповідне розпорядження новому прокурору Одеської області.

Також у народних депутатів є інформація, що на час виїзного засідання членів МДО «Депутатський контроль» Одеська митниця призупинила свою роботу і чекає, доки парламентарі поїдуть.

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 Земляк 29.03.2015 00:31
Там де Максим корупція вмирає в зародку!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Фотограф 28.03.2015 23:11
За словами народного депутата Максима Полякова, головна проблема полягає в тому, що чиновники, як возили гроші з Одеси до Києва, так і продовжують возити.
-------
Хотелось бы услышать от пана Полякова, чем тогда они вчкрашние патриоты отличаются от "бандытов"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Небайдужий 28.03.2015 14:13
Та не потрібно сперичатися із статистикою. Коли нарешті чиновники відійдуть від "совкової" паличної системи і зрозуміють, що потрібні інші критерії оцінки роботи.
Прокурору незрозуміло чому із 33 виявлених корупціонерів засуджено лише 27. Відповідь. А тому, що підстав для їх засудження мабуть не було. Це нормальна європейська судова практика. Не може бути, що всі справи повинні бути тільки з обвинувальним вироком, мають бути, і це закономірно, і виправдальні вироки.
Далі. Чому прокурор оцінює роботу лише кількісними показниками, а не якісними. Адже може бути так, що одна справа про контрабанду набагато вагоміша, ніж 10 інших разом узяті, які порушені по малозначимим фактам.
Допоки наші можновладці цього не зрозуміють, сподіватись на кращу роботу правоохоронної системи не варто.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Алла 27.03.2015 22:54
Такі борці з корупцією, як Поляков, для себе там добренько можуть вибороти. Святоша.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100