реклама

реклама

У селі Боровиця Чигиринського району проходитиме міжнародний волонтерський табір «Територія дій», організований в рамках проекту ПРООН «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні». Про це повідомляє ГолосUA.

– Під час табору волонтери із Черкаської, Житомирської, Рівненської, Дніпропетровської та Харківської областей будуть навчатися складати соціальні проекти, шукатимуть ресурси для їх реалізації. Окрім цього планується, що волонтери допоможуть сільській громаді та виконають ремонтні роботи у місцевому будинку культури. І самостійно придумають як мінімум чотири проекти, спрямовані на вирішення проблем місцевої громади. Допомагати у цьому учасникам табору будуть міжнародні волонтери, представники США, Південної Кореї, Нідерландів, Польщі та Ірландії, які поділяться із учасниками власним досвідом роботи у сфері громадської діяльності, – розповіла про табір Світлана Собова.

Також, за її словами, на учасників чекають цікаві розважальні програми. Зокрема, майстер-класи з виготовлення оберегів за традиціями американських індіанців, вивчення корейської мови, виготовлення традиційних польських витинанок, розмальовування голландського фарфору та тренування з ірландського футболу.

Як повідомила «Прочерку» сільський голова Боровиці Лідія Лисенко, ремонтні роботи в місцевому будинку культури розпочнуться 14 серпня.

– Ми беремо участь в проекті ООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», щоб покращити благоустрій села, яке вважаємо найкращим. А міжнародні волонтери цікавляться Боровицею зокрема й тому, що ми розташовані на березі Дніпра і в спекотну погоду тут завжди можна скупатися, – розповідає Лідія Юріївна.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100