реклама
Sucurity Police

реклама

«Не замерзайте! Сподіваюся, що нам удасться за кілька днів гарячу воду повернути», – цими словами завершив сьогоднішню прес-конференцію міський голова Черкас Сергій Одарич.

 

Нагадаємо, за словами мера, сьогодні має бути відключено гарячу воду в цілій низці мікрорайонів Черкас, зокрема, у Дахнівці, «Луначарському», поблизу Першої міської лікарні, вулиці Пилипенка тощо.

– Протягом останніх кількох днів ведемо напружене спілкування з «Черкасигазом», – розповів Сергій Одарич. – Сьогодні мають відключити 13 котелень «Черкаситеплокомуненерго» від постачання газу, і, відповідно, ми змушені будемо припинити постачання гарячої води від цих котелень... Тому що ДАК «Нафтогаз України» не надала КП «Черкаситеплокомуненерго» ліміти на споживання природного газу, а «Черкасигаз», відповідно до законодавства, змушений припинити постачання газу тим підприємствам, яким не надано таких лімітів.

За словами Одарича, «Нафтогаз» пояснює, що не надав лімітів через заборгованість КП за газопостачання. Натомість, борги теплопостачальних підприємств утворилися через недбалість Уряду.

– Відповідно до його рішення, увесь квітень теплоенергетика України купує газ за ціною, утричі вищою за попередню, а продає тепло населенню по старому тарифу. Це – сотні мільйонів, якщо не мільярди гривень збитків комунальників по всій Україні! В межах Черкас це – близько 10 мільйонів гривень прямих збитків, – наголосив міський голова. – Таким чином, штучно створили борг і на підставі боргу припинили постачання газу. Чисто методи попереднього уряду! І особливим цинізмом є те, що зараз «Нафтогаз» буде нараховувати пені і штрафи за те, що тепловики вчасно не заплатити за газ... Торік із «Теплокомуненерго» через суд було стягнуто близько 5 мільйонів гривень штрафних санкцій, нарахованих через те, що Уряд затвердив збитковий тариф і з запізненням на 2-3 роки розрахувався по різниці в тарифах!

Сергій Одарич вважає, що прем’єр-міністр Арсеній Яценюк несе персональну відповідальність за ту проблему, яка сьогодні виникає в Черкасах та всіх інших містах України.

– У Черкасах ця проблема ще й не така гостра, тому що ми все одно 80 відсотків міста будемо забезпечувати гарячою водою завдяки співпраці з «Черкаською ТЕЦ», яка виробляє тепло з використанням вугілля, – зазначив міський голова. – Буду звертатися до Президента... Очевидно, треба ініціювати відставку Уряду, прем’єр-міністра, і ставити людей, які чесні перед своїм народом.

Якщо вплинути на Уряд і «Нафтогаз» не вдасться, єдиною перспективою, на думку Сергія Одарича, стане переобладнання газових котелень під використання дров.

– А доти – будемо жити як і вся Україна. Я розумію, що Черкаси «розпещені», адже гаряча вода влітку є тільки в Черкасах, Сумах і Чернігові... Але тепер, очевидно, частині нашого міста доведеться пожити так, як і більшість українських міст, – вважає Одарич.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #22 Василь 22.04.2015 21:35
Путін хто?Одарич хто?Якщо Одарича диктор в суботу на стадіоні не об`явить що присутній,запов нена чаша стадіону з мешканців районів,в яких вкрав гарячу воду,закричить Одарич хто?!Модератор,це повідомлення мусиш опублікувати.Одарич хто,це не лайка.Томущо Одарич хто?-це може буть й Молодець,але якщо на футбол прийде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #21 Василь 22.04.2015 21:29
Одарич!Ти ////////!!!Чому на стадіоні, на матчах Черкаського Дніпра, жодного разу диктор не об`явив.що на матчі присутный Сергій Одарич???Ти чому не допомагаєш розвитку футболу в місті???Ти чому за аренду стадіону такі страшні гроші з команди дереш???Ти чому у людей воду гарячу крадеш???Так,тепер до всих, хто це повідомлення моє натисне +,і всих тих,хто на подібні з гоном на Голодранича закликаю прийти в суботу на футбол і через раз говорити Путін хто,після чого Одарич хто?Приїдуь фани з Києва,будуть говорити Путін хто?А Ми повинні додати: Одарич хто?//////!!! :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #20 Черкащанка 22.04.2015 16:29
Який вибірковий Нафтогаз для ПЗР і Центру ліміти на газ є, а для Дахнівки, Луначарського і Пилипенка немає. ПЗР і Центр також обслуговує ЧТКЕ і також гріє газом, а не вугіллям! Чому обмеження для 20% споживачів ЧТКЕ, а не 20% обсягу газу спожитого протягом доби у визначені години всіма споживачів ЧТКЕ? Чи там живуть ло
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #19 Вжесь 21.04.2015 10:59
Типічний цинік, який ставить себе вище плебеїв з хрущовок. І буде й ще раз мером- людям подобається подібна демагогія...........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #18 Людася 21.04.2015 09:26
Одарич буде відставляти Яценюка. Як смішно. Сам такий же фантазер, як і Сєня
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #17 Марина 21.04.2015 08:05
Цитую Док:
Цитую Одарича: "Я розумію, що Черкаси «розпещені», адже гаряча вода влітку є тільки в Черкасах, Сумах і Чернігові". Так що тепер - рівнятися на гірших? Чи орден Одаричу дати за те, що люди мали комунальні блага? Потрібно керувати країною так, щоб в кожному місті України були нормальні блага цивілізації, а не перетворювати народ у печерних людей!

Ще як мінімум у Полтаві
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #16 Артем 21.04.2015 06:15
Вклюичете воду сегодняже
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #15 Дружинник КомандорКейс 20.04.2015 18:59
Цитую смс:
Майбутнє -за дровами і печерами


Что-то о дровах уже было.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #14 рівнесенько 20.04.2015 18:32
99% коментаторів -.....
Причому ......, які не хочуть бачити, на що їм вказують.
Яйценюк нагинає підприємства ЖКГ, знову. А цим ..... аби свої ви....ри написати про те, який ..... мер.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #13 Народна думка 20.04.2015 18:24
Волоцюга, поверни гарячу воду! Чи ти хочеш щоб народ тебе люстрував вилами????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100