реклама

реклама

Вимушені переселенці зобов’язані проінформувати територіальні підрозділи Державної міграційної служби про своє фактичне місце проживання. «Про це сказано в постанові Кабінету Міністрів України від 04.03.2015 № 79», - інформує завідувач сектору прийому громадян відділу соціальної допомоги управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Власенко Інна Петрівна.

Відповідно до Постанови, управління соціального захисту Соснівського та Придніпровського районів департаменту соціального захисту населення Черкаської міської ради (далі-управління) щодня формують і направляють у міграційну службу електронний перелік громадян, яким видана довідка про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції.

При видачі довідки про реєстрацію спеціаліст управління інформує громадянина, який переміщується, про обов’язок повідомити протягом 10 днів у відповідний територіальний підрозділ Міграційної служби про фактичне місце проживання, а також про його зміну.

Міграційна служба зобов’язана в триденний строк після повідомлення переселенцем свого фактичного місця проживання провести перевірку цих даних.

У разі підтвердження таких відомостей на зворотному боці довідки про реєстрацію ставиться відмітка про реєстрацію місця проживання переселенця.

Відповідно до постанови, довідка про реєстрацію переселенця не є дійсною без відмітки про реєстрацію місця проживання.

Територіальні підрозділи Міграційної служби із залученням співробітників територіальних органів і підрозділів МВС, представників інших органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в межах повноважень, мають щомісяця здійснювати вибіркову перевірку відомостей про фактичне місце проживання переселенців (не менше 10% загальної кількості таких осіб), і у випадку непідтвердження зазначених відомостей в одноденний строк повідомляти про це управління для ухвалення рішення про зняття з обліку таких громадян.

Кабінет Міністрів України доручив підрозділам Міграційної служби у двомісячний строк (до 5 травня) із залученням МВС перевірити інформацію про фактичне місце проживання всіх вимушених переселенців, які були зареєстровані до 5 березня.

У разі, якщо під час відвідування місця проживання відповідна особа відсутня, представник територіального підрозділу Міграційної служби залишає їй повідомлення про необхідність у 10-денний строк звернутися в Міграційну службу.

Про це інформують в департаменті соцполітики Черкаської міськради.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 ккк 23.04.2015 22:09
Вот объясните мне, я - гр. украины переехал из Донецка в Одессу, ни на какую помощь от этого государства я не претендую. Какого ч..рта я должен где-то отмечаться как какой-то преступник? это деление людей на сорта. евреев во вторую мировую тоже сперва только нашивки заставляли носить, а что потом было - всем известно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100