реклама

реклама

Начальник відділу соціальних гарантій управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Павлюкова Наталія Миколаївна інформує про те, що 31 березня 2015 р. набула чинності постанова Кабінету Міністрів України № 200 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням».

Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за бюджетною програмою «Забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням» (далі - бюджетні кошти) на забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб, які постраждали під час проведення антитерористичної операції та яким встановлено статус учасника бойових дій чи інваліда війни відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 та пункту 1 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (далі - особи).

Дія цього Порядку не поширюється на осіб, зазначених у Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчими органами міських рад, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. № 187 (Офіційний вісник України, 2006 р., № 8, ст. 444; 2013 р., № 96, ст. 3552), та Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками до санаторно-курортних закладів військовослужбовців, ветеранів війни, ветеранів військової служби, органів внутрішніх справ та деяких інших категорій осіб і членів їх сімей, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2011 р. № 446 (Офіційний вісник України, 2011 р., № 32, ст. 1346).

Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчі органи міських рад (далі - органи соціального захисту населення) забезпечують осіб безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів відповідно до цього Порядку згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості в міру надходження путівок:

1) учасників бойових дій - щороку строком на 18-21 день;

2) інвалідів війни - позачергово щороку строком на 18-21 день;

3) інвалідів із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) - відповідно до медичних рекомендацій, з них:

I та II груп - до санаторіїв спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів;

III групи - до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18-21 день.

У разі коли особа має право на забезпечення путівкою за кількома законами, їй надається право вибору в забезпеченні путівкою за одним із них.

Для одержання путівки особи повинні перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, а такі, що переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції, - за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції.

Для взяття на облік особа чи її законний представник подає заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о, копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни та документ, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

Для отримання детальної інформації з цього питання потрібно звертатися до органу соціального захисту населення за місцем Вашого проживання: відділ соціальних гарантій управління соціального захисту населення Соснівського району, каб. № 127, тел. 45 14 28, або відділ соціальних гарантій управління соціального захисту населення Придніпровського району, каб. № 113, тел. 32 00 96.

Про це інформують у відділі соціальних гарантій управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 Ларс 05.05.2015 22:18
Може якось простіше викладати такі матеріали, " прочерк" із Павлюковою Н. М. ? ! Ви для ЛЮДЕЙ друкуєте, а не звіти " вище" !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Таки да 05.05.2015 14:14
Прочитати таке - це вже подвиг. Прочерк за браком новин починає друкувати звіти чиновників чи як?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100