реклама

реклама

Вчора, 11 серпня, близько 16:15 в місті Черкаси на території ВАТ «ТЕМП» виникла пожежа в 3-х поверховому цеху повстяного виробництва, загальною площею чотири тисячі квадратних метрів. Адміністрація заводу більше 20 хвилин не інформуючи про загорання пожежну охорону, а намагалася власними силами впоратися із вогнем. Про це повідомляє прес-служба Головного управління МНС України в Черкаській області.

Коли нарешті на місце події були викликані та прибули перші пожежні підрозділи, вогонь встиг охопити площу цеху в 300 квадратних метрів та поширитися на бітумне покриття будівлі. Ще однією значною проблемою з якою довелось стикнутися пожежним, стала нестача води. Тиск води в пожежних гідрантах на території підприємства не зміг задовольнити потреби пожежних для боротьби із вогнем який охопив значну площу. Тому, обласне управління МНС задіяло для підвозу води техніку комунального підприємства «Аеропорт Черкаси» та міського водоканалу.

Завдяки професіоналізму пожежних вдалось запобігти поширенню вогню на сусідній цех заводу, автостоянку та адміністративну частину заводу.

Загальна площа пожежі склала орієнтовно 600-700 кв. м. Під час гасіння сталося обрушення даху на площі 480 кв. м, а також руйнування стіни цеху на площі 120 квадратних метрів. Вогнем також знищена не запущена в експлуатацію італійська лінія з виробництва ортопедичних матраців. Загиблих та травмованих немає.

Всього для ліквідації пожежі була задіяна 21 одиниця пожежно-рятувальної техніки та 100 співробітників підрозділів Головного управління МНС в області, а також Академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля.

Розмір матеріальних збитків, а також причина пожежі встановлюються. На місці події працює оперативна група обласного управління МНС на чолі з начальником Головного управління генерал-майором служби цивільного захисту Віктором Гвоздем.

 

Фото прес-служби ГУ МНС в Черкаській області

реклама

Коментарі  

 
+1 #8 Однополчанин 12.08.2010 20:58
Деточки я вижу совсем у вас крыша поехала, на этом сайте не урок укр. языка (правописания) и поэтому советую перейти на детский сайт и учить друга, кто большой грамотей и как надо правильно писать
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #7 procherk 12.08.2010 18:32
Отже, у заголовку цієї статті немає помилки. Дякую всім за увагу до замітки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Веснянка 12.08.2010 18:28
А насправді правильні обидва варіанти. Бо є таке явище- субстантивація (перехід слів різних частин мов у іменник).Отже, пожежники- іменник, пожежні- субстантивовани й прикметник. Отак-от! На СУЛМ треба було ходити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #5 І які всі? 12.08.2010 17:13
А действительно, что правильно: "пожежни" в тексте или "пожежныкы" в заголовке, "Прочерк"? Или здесь все - случайные посетители, провозглашающие "Мопед - не мой"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 І які всі розумні!!! 12.08.2010 16:57
"У тебе в тексті" - це де? Я відвідувач сайту, а не дописувач. Промах, шановний "Та вже ж не дурні"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #3 Та вже ж не дурні!!! 12.08.2010 16:40
А чому тоді у тебе в тексті всюди "пожежні", якщо це прикметник? :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 І які всі розумні!!! 12.08.2010 14:55
Перед тим, як "умнІчать", зазирайте хоча б у словник. Великий тлумачний словник: ПОЖЕЖНИК, -а, ч. Працівник пожежної команди; вогнеборець. А "пожежні" - це насправді прикметник, мн.: ПОЖЕЖНИЙ, -а, -е. 1. Прикм. до пожежа. // Признач. для повідомлення про пожежу. // Признач. для гасіння пожежі. Пожежна команда. Пожежна техніка – техніка, якою запобігають пожежі, обмежують або гасять її. // У якому зберігається знаряддя, признач. для гасіння пожежі. // Признач. для спостереження за виникненням пожежі. 2. Стос. до пожежі. 3. перен. Дуже поспішний, що вимагає негайної дії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Граф Оман 12.08.2010 14:40
В українській мові немає іменника "пожежнинки" - є "пожежні".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100