реклама

реклама

abit Черкаським навчальним закладам не вистачає абітурієнтів. Якщо торік в області  було 14558 випускників-одинадцятикласників, то цього літа  – лише 6 тисяч, на 43 % менше. Це чи не найголовніша проблема вступної кампанії, які обговорювалися у Черкаському прес-клубі.

- Нестача абітурієнтів є головною тенденцією нинішньої вступної кампанії, її відчувають вузи всіх рівнів. Щоб вирішити для свого закладу цю проблему, ми проводили потужну профорієнтаційну роботу серед майбутніх випускників – не лише у Черкаській, а й у Полтавській, Вінницькій, Кіровоградській областях, - констатувала заступник директора Черкаського кооперативного економіко-правового коледжу Надія Присяжна.

Якщо торік до коледжу вступало порівну міських і сільських випускників, то нині, за словами пані Надії, більше  випускників сільських шкіл.

- Недостатня кількість абітурієнтів є справді відчутною. Ми бачимо, що цього року справді не маємо конкурсу на перші курси. - констатувала ректор Східноєвропейського університету економіки і менеджменту Наталія Казарінова.

За словами завідуючої сектором вищої освіти та науки Головного управління освіти і науки Черкаської ОДА Ольги Фурман,  загалом вступна кампанія в області почалася  без порушень.

- На відміну від минулого року, триватиме вона цілий місяць, - констатувала Ольга Фурман. -  Стосовно головних новацій вступної кампанії-2011, то цього року  вперше дозволяється подавати сертифікати із 2008 року по 2011 включно – на розсуд самого  абітурієнта. Подавати документи, як і торік, можна відразу до п'яти вузів, на три спеціальності в кожному з них. Мінімальний бал сертифіката також залишився незмінним - 124, однак на деякі спеціальності на розсуд вузу він може становити і 170. Нововведенням є нарахування додаткових балів за особливі успіхи у навчанні та за закінчення факультетів довузівської підготовки.

реклама

Коментарі  

 
+5 #3 Просветитель 17.07.2011 22:59
Смешно читать комментарий госпожи Казариновой! Разогнала весь профессорско-преподавательск ий состав Восточноевропей ского университета экономики и менеджмента, на их месте работают выпускницы с зарплатой в 800 грвн, репутация вуза скатилась до нуля. Лицензионным требованиям не соответствует ни одна специальность (шутка сказать - за последний год уволилось 7 докторов наук и два десятка кандидатов, многие сейчас судятся с вузом). Министерство их пока не трогает - понимает, что они "умирают". Нововведение госпожи Казариновой, когда нет абитуриентов, - подделка сертификатов зовнішнього незалежного оцінювання! И никто их не проверяет!!!! Конечно, младший Аблязов от партии регионов баллотировался. НО все равно банкротство очень скоро. Да и госпожа Казаринова тут преуспела - менеджмент вуза никудышний, если, конечно, она не специально его банкротит. А что ей ище делать - вот и ищет доверчивых "лохов"-абитуриентов в других областях, кто об этом отстойном вузе ничего не слышал
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Санитар 15.07.2011 17:08
Цитую Аркадій:
Капут нашим вузам цього року.
І нічого не вдієш.

-------------------------------------
Капут не ВУЗам... труба взяточникам в этих ВУЗах :P
Меньше контрактников, меньше заочников, липовых экзаменов, курсовых, контрольных... 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Аркадій 15.07.2011 13:52
Капут нашим вузам цього року.
І нічого не вдієш.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100