реклама

реклама

Уманське підприємство «забуло» задекларувати товар «частини до автомобілів» загальною вагою 39 094 кг та загальною вартістю 559369 грн. Товар на адресу підприємства надійшов у 2008 році з Великобританії. Його було розміщено на митний ліцензійний склад.

Відповідно до Митного кодексу та нормативно-правових документів ДМСУ товари, що ввезені із-за меж митної території України та  зберігаються в режимі митного складу, до закінчення строків зберігання повинні бути задекларовані власником або уповноваженою ним особою до іншого митного режиму чи передані на склад митного органу. Термін зберігання частин до автомобілів – 3 роки – сплинув, а товар так і перебуває на митному ліцензійному складі.

Задекларувати вказаний товар, згідно зовнішньоекономічного договору з власником вантажу, повинен був власник митного ліцензійного складу. Тож відносно директора підприємства складено 2 протоколи про порушення митних правил за ст. 340 Митного кодексу України. Від пояснень причин такої «забудькуватості» підприємство відмовилося, повідомляє прес-служба Черкаської митниці.

Найближчим часом долю забутих товарів вирішить суд.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100