реклама
Sucurity Police

реклама

У Черкасах під час акції з вимірювання артеріального тиску обстежили 1964 осіб.

Метою акції було раннє виявлення артеріальної гіпертензії (АГ) та запобігання її ускладнень.

Під час проведення акції кожний громадянин мав змогу виміряти артеріальний тиск у міських поліклініках, де функціонували пункти вимірювання артеріального тиску, а також у маркетах «Епіцентр», «Дніпроплаза», «Фреш», центрі соціального захисту населення та УДППЗ  «Укрпошта», аптеках міста.

Із 1964 обстежених громадян у 127 осіб вперше виявили артеріальну гіпертензію. Пацієнти з підвищеним артеріальним тиском отримали консультації фахівців, необхідні додаткові обстеження, освітні матеріали по АГ (пам’ятки, щоденники контролю артеріального тиску та інше), зазначають у прес-службі Черкаського МВК.

У результаті системної роботи департаменту охорони здоров’я та медичних закладів міста щодо профілактики артеріальної гіпертонії серед населення, відповідального ставлення жителів до збереження свого здоров’я за останні роки вдалося досягнути зниження захворюваності на гіпертонічну хворобу на 6,3%, інфаркту міокарда на 9,5%. Водночас, захворюваність на інсульти залишається у м. Черкаси відносно високою (в порівнянні з 2013 роком в 2014 році захворюваність зросла на 1,1%).

Довідка

В Україні майже 12 млн осіб хворих на гіпертонічну хворобу. Щорічно цю хворобу виявляють у 1 млн українців. За статистикою, у м. Черкаси від гіпертонічної хвороби страждає 81483 особа, але насправді таких людей набагато більше. Гіпертонічну хворобу тепер діагностують і у вісімнадцятирічних. А основну питому вагу серед осіб з вперше виявленою АГ становлять особи працездатного віку. Наслідки артеріальної гіпертензії «вбивають» людей частіше за інші хвороби. Відомо, що понад 50% всіх випадків смерті від серцево-судинних захворювань в Україні припадає на АГ, а точніше, на її ускладнення: в першу чергу, це – інфаркт міокарда та інсульт. Значною мірою це пов’язано з низькою поінформованістю населення про необхідність своєчасного виявлення та лікування АГ.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 О.Б.КУРЕНЫЙ 14.05.2015 18:21
Цитую пілюлькін:
Зміни памперс, колеса, покури й узбагойся.
Вкурив?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 незнайка 14.05.2015 12:24
А Стадник затвердыть ришення прымальной коммисийи А якщо Литвын втрапыть у ту куммисию Сложный вопрос придется отложить решение на потом а то еще финансирование не выделили и тендер не провели
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 пілюлькін 14.05.2015 09:08
Незнайка! у тебе в голові вінтік і шпунтік заклинило.Пошвидшее вступай в своє обчество анонімов, може попустить.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 незнайка 14.05.2015 06:47
Во департамент медыцыны МВК пид керивныцтвом Стадника запрацював-забигалы як у сраку вцилени бо треба буде скорочувать посады заступныкив головликаря по экономичным пытаннян-як тендеры тоди проводыть не санитарке же доплачивать за работу в выходной день Цикаво-а как там с ИДЕЕЙ створення общества анонимных алкоголиков-маю думку подаваты заяву на прыйняття кандыдатом в члены-..............
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100