реклама

реклама

Ярослав Білик із сином Іллею на ставку цукрового заводу в місті Жашків на Черкащині. Хлопчик каже, що вони не поїдуть на місце, де у батька стріляв рибний інспектор (фото - "Газета по-українськи")

Ярослав Білик із сином Іллею на ставку цукрового заводу в місті Жашків на Черкащині. Хлопчик каже, що вони не поїдуть на місце, де у батька стріляв рибний інспектор (фото - "Газета по-українськи")

— Почув постріл, коли ми боролися. Син поруч стояв. То я страшенно перелякався — не знав, травматична зброя чи вогнепальна. Після першого пострілу вибивав пістолет із рук рибінспектора. Як міг, відбивався. Може, й за шию його хапав, аби не стріляв. Упали, вистрілив ще раз, попав у пах, — згадує 30-річний Ярослав Білик із міста Жашків Черкаської області.

Сутичка між Ярославом і рибінспектором 36-річним Костянтином Чернишем сталася 7 червня, повідомляє «Газета по-українськи». Того дня Ярослав із 6-річним сином Іллею рибалив на річці Гірський Тікич, за 10 км від Жашкова. Сиділи на березі між селами Воронне і Сабадаш.

Із Ярославом зустрічаюся біля ставка цукрового заводу на окраїні Жашкова. Гуляє з Іллею. Каже, син того дня пережив шок.

— Кулю я сам витяг, до приїзду "швидкої". Крові було небагато, — каже Ярослав. Він працює на підприємстві, яке встановлює склопакети. Живе у Жашкові, з дружиною виховують ще 2-річну доньку Анастасію.

— Чоловік потрапив у лікарню на другий день після травми. Наклали йому шви, — говорить Володимир Кізян, 58 років, завідувач травматології Жашківської лікарні. — Рана — сліпе кульове поранення гумовою кулею лівої пахової ділянки. Глибина — десь зо 3 сантиметри. Поруч розташовані життєво важливі судини. Якби їх зачепило — все закінчилося б не так добре. Пацієнт лікувався 12 днів.

Справою зацікавилася прокуратура.

— До правоохоронних органів звернулися обоє чоловіків, — каже Дмитро Зелений, 30 років, слідчий районної прокуратури. — Інспектор перевіряв територію, й у період нересту виявив риболовлю за межами міста. Виник конфлікт.

— На рибалку поїхав, бо синові обіцяв, — пояснює Ярослав. — Узяли по вудці. Ловили на черв'яка. Під'їхала "нива", підперла мою машину. Вийшов чоловік у шортах і футболці, пред'явив ксіву рибдержінспектора. Каже, ловля на період нересту заборонена. Я говорю, на одну вудку і один гачок — можна. Інспектор: "Якщо не заплатиш 40 гривень, заберу вудки". Прошу його виписати квитанцію, кажу, заплачу в банку. Він вудки вимагає, я не віддаю. Почалася боротьба за них, він зламав одну.

— В оперативних цілях я був у футболці і шортах. Бо браконьєри тікають, як форму бачать, — розповідає рибінспектор Костянтин Черниш. — Довго йому пояснював: є місця, де рибу в нерест ловити можна. Але — не тут. Слухав і далі вудив. Запропонував змотувати вудки і їхати у дозволене місце. Чоловік не реагував, відповідав грубо. Сплатити штраф за квитанцією не хотів. Вийняв одну вудку з води, положив збоку. Я підняв її. Білик почав мене штовхати. Я посковзнувся, він упав на мене, душив. Предупредив, що стрілятиму, і вистрелив у землю. Скинув його із себе. Він на мене знову пішов. Так вийшло, що я попав йому в ногу. Травмувати не хотів. Дитина була метрів за 20. Для чогось він витяг монтіровку з багажника. Першу медичну допомогу надав я.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 та ти шо? 18.07.2011 12:24
На вихідних човном випливав з другом в Сокирне порибалити. Вранці о 07.00 бачив човнів з п'ять з людьми, що посеред фарватора викидали і збирали сотнями метрів сітки, друг ще розказав про велику кількість промисловців з електровудками. А на базарі вільно продаються драчі, сітки, телевізори і інші заборонені товари. І з інсекторами у випадку "порішати" не проблема. Скоро вудкою рибу зловити буде проблемно. Така правда життя
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Мойша 18.07.2011 10:45
Вот так для показухи борьба с удочкой. А откуда же сотни килограмм рыбы на базарах во время того же нереста??? Главные браконьеры это эти же рыбинспекторы или в крайнем случае они крышуют браконьеров. А это так для прессы, типа они борятся а вот такие с одной удочкой уничтожили всю рыбу в реках. :lol: :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100