реклама

реклама

Губернатор Сергій Тулуб на зажинках у Монастирищенському районі

Губернатор Сергій Тулуб на зажинках у Монастирищенському районі

Начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Вадим Рудишин інформує, що практично всі сільськогосподарські підприємства області розпочали збиральні роботи. Для сушіння та доробки зерна в області є 101 зерносушарка, що дає змогу щодоби досушувати  майже 45 тисяч тонн зерна.

Для проведення весняно-польових робіт залучено 422,4 мільйони кредитних коштів, що на 292,1 млн. грн.  більше ніж у попередньому році.

На збиранні врожаю задіяно близько 2000 комбайнів, в тому числі 1200 - високопродуктивних. Сезонне навантаження складе 232 гектари на комбайн. Жнива планується провести протягом 11-12  календарних днів. З наявних в сільгосппідприємствах  6,8 тисяч одиниць автотранспорту для перевезення зерна буде задіяно 4,8 тисячі одиниць.

Область практично забезпечена паливно-мастильними матеріалами для проведення збирання ранніх зернових культур.

Станом  на 08.07.2011  у сільськогосподарських підприємствах області накопичено 13,8 тис. тонн дизельного пального (потреба 13,1 тис. тонн), бензину – 5,5 тис. тонн (потреба 5,9 тис. тонн), що складає 106 і 95 відсотків відповідно. У половині районів області забезпеченість дизельним пальним складає 100-138 відсотків до потреби.

– На жаль, в плани внесли корективи несприятливі погодні умови. Дощовий період кінця червня  та початку липня  негативно вплинув на якість вирощеного урожаю. На площах ранніх ярих зернових культур, озимої пшениці погодні умови спричинили поширення хвороб рослин, почалося проростання зерна, – говорить начальник управління агропромислового розвитку.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100