реклама

реклама

Місцеві ІТ-шники домовилися про плідну співпрацю із владцями. Усе закріпили в меморандумі. Його сьогодні підписали в Черкаській ОДА.

Підписантів меморандуму четверо. Це – очільники області й міста, головний фіскальник області, а також керівник громадської спілки «Черкаси ІТкластер». Підписанню меморандуму передувала низка робочих зустрічей. Ще наприкінці минулого року черкаські владці із ІТ-шниками обговорили проблеми, які заважають останнім тут працювати. Передовсім, нарікали на брак професійних кадрів і труднощі із податківцями.


– Ми вже маємо домовленості із профільним факультетом ЧДТУ, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Йдеться про направлення на стажування до наших найбільших ІТ-компаній студентів цього ВИШу задля набуття практичних навичок. Також корегуватимемо шкільні програми за погодженням із Міносвіти. Загалом розвиток ІТ-сфери визначено одним із наших пріоритетних напрямів роботи, відповідно до «Стратегії-2020».

Із фіскальниками в ІТ-шників діалог теж уже налагоджений. Керівник ГУ Державної фіскальної служби області Володимир Коломієць обіцяє забезпечити якісне обслуговування ІТ-бізнесу та жорстко контролювати тих його представників, які не хочуть працювати в законодавчому полі на рівних правах із рештою. Водночас міський голова Черкас ІТ-бізнес називає нині найвигіднішим для міста.

– Це чисте інвестування в економіку Черкас, – пояснює міський голова Черкас Сергій Одарич. – Крім електроенергії  в малих кількостях, більше ніяких витрат він не потребує. Зате в цьому бізнесі працюють дуже розумні люди, які залишаться в нашій громаді та працюватимуть на розвиток міста.

За меморандумом, в області створюватимуть усі умови для активізації та підтримки розвитку ІТ-бізнесу. Зокрема, тут також реалізуватимуть проекти щодо електронізації надання адмінпослуг.


– Це перший крок у нашій ефективній співпраці, – говорить голова громадської спілки «Черкаси ІТкластер» Микола Кудрявцев. – Критеріями її успішності буде те, що наша талановита молодь не виїжджатиме кудись на навчання та роботу, а лишатиметься в Черкасах. Тут зможе здобути і якісну освіту, і практику, і згодом отримати хорошу роботу. Сподіваюся, що потужні ІТ-компанії із часом відкриватимуть свої представництва на Черкащині.

Про це інформує прес-служба ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 Ірина 19.05.2015 21:44
Молодці! Для міста і його мешканців, особливо молоді, це надзвичайно вигідно і перспективно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 циркачі 19.05.2015 16:39
але ж бабушки найвдячніший електорат. За гречку 100% галочку поставлять там де треба
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Аналітик 19.05.2015 16:29
Ха! Поки Радуцький з Халаєм займаються обхажуванням "бабушек", Одарич і Ко (Кудрявцев) беруть ІТ-сферу міста))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100