реклама

реклама

Колишній заступник міського голови Черкас Павло Карась здивований тому, у яке русло перейшла дискусія щодо доцільності призначення на посаду радником голови ОДА та ще й на посаду очільника сектору з питань запобігання та виявлення корупції Черкаської ОДА Сергія Овчаренка. Карась переконаний: не про статки треба вести дискусію, а про доцільність призначення на таку відповідальну посаду колишнього прокурора. Свою думку Павло Карась висловив у коментарі «Прочерку».


– Судячи з коментарів посадовця, людина не уявляє, що йому на цій посаді треба робити! Пан Овчаренко запрошує громадськість у спільні рейди тощо. Це ж нонсенс! Їздити у антикорупційні рейди повинні правоохоронці. А завдання сектору з питань запобігання та виявлення корупції – змінювати правила гри в облдержадміністрації, змінювати нормативні документи таким чином, щоб прибирати першопричини корупції, не дозволяти її формувати, знаходити конфлікти інтересі, а не їздити у рейди чи іншим чином ловити корупціонерів. Це не повноваження керівника сектору з питань запобігання та виявлення корупції. І якщо новоспеченому керівнику цього не пояснили, то дуже жаль… – зазначив Павло Карась.

З усіх коментарів пана Овчаренка, за словами Павла Карася, складається враження, що новопризначений посадовець насправді не уявляє, що йому робити.

– Наприклад, у земельних відносинах можлива корупція. Причина – недосконалість якихось адміністративних процедур. Тож людина повинна надавати пропозиції, яким чином змінити адміністративні процедури, щоб не виникало корупційних можливостей. Ось логіка посади! А не їздити в антикорупційні рейди! Бо ловити корупціонерів повинні правоохоронні органи – прокуратура, СБУ і міліція. Це їх функція! А функція Овчаренка – зовсім інша, проте він ні словом про це не обмовився, – дивується Павло Карась.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радник голови ОДА пояснив, звідки стільки має

За його словами, керувати сектором з питань запобігання та виявлення корупції повина людина з досвідом і знаннями адміністративної системи.

– Посадовець повинен  виявляти слабкі місця адміністративної системи, змінювати нормативну базу. Наприклад, новопризначений міг би хоч словом обмовитися про те, що твориться з обласними тендерами. А там повна профанація і у вирішенні питань не зроблено нічого. Натомість триває дискусія щодо доходів пана Овчаренка та щодо залучення громадськості до поїздок з ним у якісь рейди. І він думає, що його призначили боротися з корупцією! Але ж він має боротися з причинами корупції, а не з корупцією. Якщо він щиро хоче боротися з корупцією, то він помилився будівлею! Боротьбу з корупцією насправді треба вітати, але тоді треба йти не в ОДА, а іншу структуру, правоохоронну, – наголосив Павло Карась.

У цілому ж, відповідальність за таке кадрове призначення Павло Карась поклав на голову Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майборода обурена, що антикорупційним бюро керуватиме «син чиновника з незрозумілими доходами»

реклама

Коментарі  

 
-8 #15 Ігорь Щука 20.05.2015 16:29
В більшості випадків ніхто нічого не знає, таких людей що хтось, щось знає їх одиниці. Так що не дивно що хтось окуня зловив.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #14 Черкащанин 20.05.2015 15:28
Что паша что сережка обоих подвесить за ....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #13 ой 20.05.2015 14:35
а ця .... не завдяки політиці збагатилась??? вчасно зрозумів, що лікарем багато не заробить і в політику рвонув - тіпа "опозиціонер", під ким і до кого тільки не бігав ... не зря йому Радуцький ляпаса давав...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #12 С. Б. ТулуП 20.05.2015 11:51
Ткаченка долой !
Да здравствует Карась, виват король, виват !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #11 смс 20.05.2015 11:10
Вдале фото. Картина маслом: «Карась бикує». Не вистачає фону з портретами Бандери і Тулуба.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #10 Леська 20.05.2015 10:43
ПАШУ ВЕРНИТЕ НАЗАД В МЕРИЮ, ОН ПОКАЖЕ ВСЕМ КУЗЬКИНу М..ть
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #9 Баба Параска 2 20.05.2015 09:36
О!! Паша "ратувальник" объвившись :roll:
Опять генерирует....
Понял что народ возмущен назначением и решил тут себе балов и упавший авторитет подправить.
Но после стажування у пана Тулуба, "сдачи" регионам и батькивщинцам Одарича совесть так и не проснулась.
ПАША - адью!! В небытие .... продажным шавк*м здесь не место.
Вылитый "помощник" Шерхана из мультфильма о Маугли
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #8 Гека Чепе 20.05.2015 08:33
Та до чого персоналії. Просто про...на революція і переділ ринку під потреби нового клану за ширмою війни. А всякі ткаченки-овчаренки - просто обслуга процесу. Амінь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #7 иван 19.05.2015 19:44
Вернулся клоун из Израиля и понесло
А как сам к Тулубею на полусогнутых бегал на подельника Одарича стучал не помнишь уже
За какие бабки пиаришься
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+35 #6 ОПА 19.05.2015 19:30
Мафія на марші! Овчаренки- попереду, знову Черкащина всіх дивує :P :P .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100