реклама

реклама

У липні поточного року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на Черкащині на 0,8%, проте за січень-липень вони зросли на 4,3%. Найбільше у середині літа подешевшали овочі. Про це повідомила начальник відділу статистики цін Головного управління статистики у Черкаській області Людмила Даник.

Так, згідно з даними моніторингу цін по області, овочі у липні подешевшали на 14,4%. Серед них найбільше подешевшали овочі так званої «борщової групи» – картопля, цибуля, морква та буряк – на 20–40%. Також суттєво у минулому місяці подешевшали яйця – на 8,5%, а з початку року – на 38,9%.

Сири у липні подешевшали на 3,8%. Кисломолочна продукція у минулому місяці подешевшала на 0,1%. Зниження цін у липні також спостерігалося на олію та жири – на 1,1%, а також на рис – на 2,3%.

А от ціни на молоко у липні залишилися незмінними, хоча в цілому з початку року зросли на 9%. Не змінилися ціни на борошно, хліб та кондитерські вироби.

У свою чергу, на 6,2% зросли ціни на гречку. Макаронні вироби стали дорожчими у липні на 0,2%, цукор – на 4,1%, м’ясопродукти – на 0,4%, м'ясо птиці – на 0,9%, риба та рибопродукти – на 0,1%, фрукти – на 0,6%, безалкогольні напої подорожчали у липні на 1%.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100