реклама

реклама

На засідання виконавчого комітету черкаської міськради прийшли перевізники із вимогою підвищити тариф на проїзд до 4 гривень, пише v4asno.com

Нагадаємо, Кабінет міністрів України скасував державне і муніципальне регулювання тарифів на пасажирські перевезення, за винятком залізничних. Тож за ідеєю законотворців тепер вартість проїзду у автобусах міжміського, приміського сполучення, а також у громадському транспорті на міських маршрутах формуватиме ринок.


– У кожного перевізника собівартість квитка різна: 4, 5 або і 8 гривень. Але якщо перевізники самовільно встановлюватимуть тарифи, які їм заманеться, розпочнеться хаос і напруження в місті, – говорить гендиректор ПАТ ЧАТП 17127 Олена Куниця.

Тож члени Всеукраїнської організації перевізників звернулися до членів виконкому, аби ті встановили єдиний тариф.

За словами члена виконкому Валерія Макеєва, нові законопроекти можна трактувати по-різному. Міжміські маршрути дійсно регулюються ринком, а щодо міст ситуація неоднозначна. Серед міст в Україні, де точно тарифи регулюються ринком, це Львів та Кривий Ріг. Але те, що черкаські перевізники здають в податкову декларації з міносовими показниками, – теж не варіант.

У своє чергу Іван Кієнко вважає, що в місті є перевізники, які готові возити людей по 3 гривні.

Нагадаємо, транспортне підприємство “Медіт сервіс” не допустили до конкурсу перевезень, хоча вони підвищення тарифу не вимагали.

– То може варто не тарифи підвищувать, а перевізників мінять, – говорить Іван Кієнко.

Хоча Олена Куниця вважає абсурдним те, що якомусь із перевізників може бути вигідний такий низький тариф: – Значить, той перевізник приховує податки, або неоформлює людей, – припускає підприємиця.

Прозвучала під час засідання і думка Станіслава Овчаренка з приводу збільшення кількості одиниць комунального транспорту. Таким чином можна буде і задовольнити перевізників, і потурбуватися про соціально незахищені верстви населення:

– У бюджеті закладено 32 мільйони на придбання тролейбусів. Тож варто цим користуватися і якомога швидше наростити одиниці комунального екологічно чистого транспорту, – говорить Овчаренко.

Після тривалих дискусій ухвалення рішення з цього питання перенесли на наступне засідання, яке відбудеться у вівторок.

реклама

Коментарі  

 
0 #15 Баба Валя 26.06.2015 15:41
Шо опять бананы подорожали?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #14 Реаліст Комаров 23.05.2015 22:15
Хто може-збагачується, а хто ні-пише в прочерку. Пора б уже зрозуміти, що настає повна анархія з тарифами, цінами, зарплатами, пенсіями і різними обіцянками. Анархія мати порядку- говорив великий Махно. от і перевіримо на практиці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #13 черкащанин 23.05.2015 21:24
http://nv.ua/ukraine/events/marshrutochniki-zaporozhya-snizili-cenu-proezda-otkazavshis-platit-dan-novomu-hozyainu-49893.html Запоро́жье - один из наиболее крупных административны х, индустриальных и культурных центров юга Украины с населением — 761 тыс. чел. В черкассах ничего не хотят рассказать, почему в два раза большем областном центре цена в 3 грн. справедливая, а у нас нет?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #12 Безпільговик 23.05.2015 18:14
Перевізники з України згідні працювати у Черкасах бо тут вигідні тарифи. А наскільки це можливо для населення-несуттєво. Тобто Черкаси-для перевізників чи Черкаси для людей?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #11 стабилизец 23.05.2015 11:23
Почему ни слова о том,что в лавках каждый день поднимают цены на продовольственн ые продукты,тарифы на коммуналку...
дык приспосабливаюц ца :o реагируют только на захват земельной мэжи соседом. аж до самосожжения :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 Реаліст Комаров 23.05.2015 09:12
Коли вже тариф буде як у 2013 році???????????????????????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #9 Джон Глэбб 23.05.2015 08:49
Цитую Ya:
Объективная цена проезда по Черкассам 2 грн. и ТОЧКА!!!


А при коммунизме "от каждого по способностям, каждому по потребностям". Может, памятник какой восстановить?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #8 стабилизец 22.05.2015 21:14
шото надо уже делать, а то одар - в отпуск, тушки - за, и хто там потом будет разбираться, пачиму сегодня по 3, а завтра по 5. на междугородных и пригородных тарантайках ценовой беспредел уж полным ходом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #7 федор принципиальный 22.05.2015 19:08
Почему ни слова о том,что в лавках каждый день поднимают цены на продовольственн ые продукты,тарифы на коммуналку растут,цены на топливо не опускают,банки лопаются,каждый месяц Яценюк обдирает пенсионеров и вкладчиков банков и все население налогами и как только народ узнает о том,что перевозчики поднимают проезд на одну гривню у всех крышу срывает,ходите пешком -очень полезно или пользуйтесь обещанными одарычем троллейбусами,г де тоже недавно подняли цену за проезд.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 Даєш траліки! 22.05.2015 19:06
Цитую Ya:
Объективная цена проезда по Черкассам 2 грн. и ТОЧКА!!!

Оберем СО буде по 20 грн, це тільки початок!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100