реклама

реклама

Близько сотні черкащан прийшли вчора ввечері до майданчику поблизу церкви Андрія Первозваного (черкаський мікрорайон Митниця), щоб висловити незадоволення намірами побудувати семиповерховий будинок на місці недобудованого ще в минулому столітті пожежного депо.


Будівельне підприємство ПП «Надія» планує спорудити тут, праворуч від церкви, багатоповерхівку оригінальної архітектури (вона спускатиметься каскадами до Дніпра) з магазинами й кафе, а неподалік (за автостоянкою в бік річпорту) – аквапарк із фітнес-центром, готелями, ресторанами, причалом для човнів, пляжною і спортивною зонами, картингом, атракціонами, льодовим катком і навіть конференц-залом на 500 місць.


Супротивники будівництва твердять, що йдеться про забудову рекреаційної зони, а до аквапарку місцевим жителям не буде доступу через високі ціни. Дехто незадоволений тим, що багатоповерхівка закриє гарний вигляд на Дніпро з їхніх осель.


– На рекреаційну зону ми зовсім не зазіхаємо, йдеться тільки про будівництво багатоповерхівки на місці довгобуду пожежного депо та про аквапарк на місці нинішніх завалених сміттям чагарників, – пояснила «Прочерку» начальник відділу продажів ПП «Надія» Ірина Сукач. – Пляжі залишаться такими, як і були. Між будинком і пляжами ми за свій рахунок створимо алею-набережну, належно її облаштуємо. Рекреаційні території залишаться доступними для всіх черкащан. Що ж до аквапарку, то він, вочевидь, і справді буде платним, але зараз дорослі черкащани та їхні діти їздять для такого відпочинку аж у Бровари. Ми ж плануємо організувати таку відпочинкову зону просто в Черкасах.


Наразі за кошти ПП «Надія» ведеться демонтаж руїн недобудованого пожежного депо, але про нове будівництво поки що не йдеться: наразі немає навіть проектів. Тож, твердять на підприємстві, побоювання деяких черкащан, як мінімум, передчасні.

Загалом, від нового конфлікту, який може виникнути на Митниці, залишається подвійне враження: з одного боку, очевидно, що його значною мірою спричинив брак інформування мешканців про наміри забудовника, а з іншого – хтось намагається власні інтереси представити інтересами жителів Митниці. В будь-якому разі, в час, коли економіка України потерпає, будь-яка інвестиційна пропозиція заслуговує на увагу.

реклама

Коментарі  

 
-1 #14 Преображенский 23.05.2015 10:18
Правильно, пускай лучше недострой стоит с зарослями
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #13 черк 23.05.2015 08:41
А хіба, згідно генерального плану ,який обійшовся громаді міста в декілька млн. грн., це за призначенням не землі рекреаційної зони , де заборонено житлове будівництво? А охорона прибережна 100-метрова зона? Хіба це не порушення законодавства ? Зрозуміло, що на це прокуратура і правосуддя за безкоштовні квартири в такому будинку зав’яжуть собі очі.
Треба щось робити з мерами, головними архітекторами міста, які пороздавали найцінніші пляжні ділянки в Черкасах під автостоянки на 50 років, арм'янський квартал ( під "кришою" губера), церкву московським попам ( на «халяву» ).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #12 nnk3 23.05.2015 01:57
А скільки МЛН./ГРН Українських ви, св....а, на тротуар нікчемний витратили, га?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #11 nnk3 23.05.2015 01:55
Люди, громадяни України протестують проти незаконного будівництва на "Митниці" та "ПЗР", паркани зносять, хвилюються про законність..! З акцизом безкарно(!) " порєшалі" ??? І з цим порєшаєм!!!! Терпіть, Черкаси, беззаконня й далі!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 адекватний 23.05.2015 01:30
типова проприсідальниц ька дрімучість. Що вам вже будинок поганого зробив, аби туніядці не працювать а мітингувать. Дітей то за що будете кормити коли весь щась шляєтесь по тупих мітингах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #9 123 22.05.2015 22:35
начальник відділу продажів ПП «Надія» Ірина Сукач пусть расскажет как за бюджетные деньги благоустройство делается около построенных ими домов, а все дорожки, аллеи они должны были сделать за деньги компании. Но видимо им всё дозволено...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #8 наднадія 22.05.2015 19:43
Цитую Кроп:
А на пожежну безпеку мешканців "Митниці" меру,депутатам і особисто Казаряну - наср...ти.

і особисто Ткаченку. Напевно фінансувати все це буде Наша ряба в обмін на дозвіл будуватися в Мошнах. Напевне скоро потрібно буде брати скати від камаза та йти до адміністрації
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #7 блазень 22.05.2015 19:40
Був собі стонадцять років пустир, сміттєзвалище- тепер будинок збудують.
Так що гірше: пустир-бомжатник чи будинок???? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 varvar 22.05.2015 19:09
Аквапарк біля церкви - феєрично! Юра ботічеллі рулить
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #5 Живу на Митниці 22.05.2015 18:31
Якби фірма Надія з повагою ставилася до мешканців Митниці і вчасно подавала інформацію про об’єкти будівництва, питань би не виникало. За Дніпроплазою Надія будує багатоповерхівк у, вже кілька поверхів вигнал, а паспорту будівництва і досі немає, бо плювати хотіли на всих. То тепер отримують зворотню реакцію на свої дії. І взагалі, де генплан забудови міста????? Депутати, архітектори, аууу, де ви?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100