реклама
Sucurity Police

реклама

На Черкащині триває «революція» в адмініструванні податку на додану вартість. Вже два підприємства області виконали всі 16 критеріїв, передбачених ст. 200 Податкового кодексу України для отримання автоматичного (без втручання податківців) відшкодування ПДВ: ПАТ «Ватутінський комбінат вогнетривів» та ДП «Оризон – навігація».

Інші 52 платники, які є претендентами на отримання відшкодування ПДВ в автоматичному режимі, не виконали одну або більше вимог. Основні з них – недосягнення середньої заробітної плати у 2,5 рази більше, ніж мінімальна, та недосягнення 50-відсоткового обсягу оподатковуваних операцій за нульовою ставкою.

Збудований законодавцем алгоритм автоматично виключає з числа претендентів тих, хто займається мінімізацією податків, а також тих, хто співпрацює з «мінімізаторами», а тому лише підприємства – представники соціального відповідального бізнесу отримають відшкодування ПДВ в автоматичному режимі, наголошують в прес-службі ДПА в Черкаській області.

У цілому, з початку року підприємствам Черкаської області відшкодовано майже 218 млн. грн., що майже на 156 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період 2010 року.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100